12 mei is het zover, de facelift van de Volkswagen Tiguan Allspace. De nieuwe SUV van Volkswagen beschikt over vernieuwde assistentiesystemen, een strakker design en nog meer online diensten. De nieuwe online diensten worden mogelijk gemaakt door de nieuwste generatie van het MIB3 infotainment systeem. Binnenkort start de voorverkoop van de Tiguan Allspace facelift.

De Volkswagen Tiguan behoort tot de bestverkochte SUV's van de wereld. Om de line-up te verbreden, heeft Volkswagen hier nog eens de Tiguan Allspace aan toegevoegd. Deze is 22 centimeter langer dan de Tiguan en is in 2017 tot eind maart 2021 ongeveer 1,5 miljoen keer verkocht. De vernieuwde Volkswagen Tiguan Allspace onderscheidt zich van zijn voorganger door een digitale cockpit, nieuwe assistentiesystemen en zijn breedvoerige connectiviteit. 

Dat de Tiguan Allspace beschikt over meer ruimte is al wel duidelijk. Kijk bijvoorbeeld naar zijn 1.920 liter bagageruimte. Hierin is een derde zitrij optioneel voor de gezinnen met maximaal zeven personen.

Het is gebleken dat de Tiguan Allspace in de smaak valt bij de klanten. 55% van de verkochte Tiguan's zijn Tiguan Allspaces!

De nieuwe Tiguan Allspace wordt 12 mei getoond, en de voorverkoop start binnenkort. Prijzen en specificaties volgen richting de marktintroductie.