Met een indrukwekkende productie van ongeveer 37 miljoen exemplaren is de Volkswagen Golf niet alleen de meest succesvolle auto in Europa, maar ook de best verkochte Volkswagen en een van de drie topmodellen sinds de uitvinding van de auto. Volkswagen heeft nu de iconische bestseller verder verbeterd, met een nieuw infotainmentsysteem en een geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn met een elektrische actieradius tot circa 100 kilometer*. De vernieuwde Golf valt op door een scherpere voorbumper, nieuwe LED-koplampen en -achterlichten, nieuwe kleuren, velgen en een verlicht Volkswagen-logo in het front. Deze updates benadrukken de voortdurende evolutie van de Golf als een innovatieve en moderne auto die voldoet aan de eisen van hedendaagse mobiliteit.

Vernieuwd infotainment en fysieke knoppen

De achtste generatie van de Golf ondergaat een upgrade, met de meest opvallende verbetering gericht op het volledig herontwikkelde infotainmentsysteem. Gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix (MIB4), biedt het 12,9 inch touchscreen aanzienlijk verbeterd bedieningsgemak. Het visueel vrijstaande MIB4-display herbergt ook vernieuwde, ergonomisch ontworpen en verlichte touch-sliders voor het airconditioningsysteem en de volumeregeling. Deze innovaties volgen het succesvolle bedieningsconcept van recente Volkswagen-modellen. Daarnaast is er opnieuw de optie voor een head-up display en zijn fysieke toetsen op het stuurwiel teruggebracht op verzoek van velen.

Optioneel verlicht Volkswagen logo

De gemoderniseerde Golf valt op met een nieuw ontworpen voorbumper en LED-verlichting, waaronder optionele high-performance LED-koplampen met een opvallende horizontale ledstrip in de grille en een verlicht Volkswagen-logo - een primeur voor Europa. Een ander opmerkelijk kenmerk is het tweede lichtpakket met IQ.LIGHT LED-matrix koplampen en een verlicht logo. Deze geavanceerde koplampen bieden bijna twee keer het bereik van traditioneel grootlicht. Het optionele IQ.LIGHT LED-Matrix lichtpakket bevat tevens 3D LED-achterlichten die via het infotainmentsysteem te personaliseren zijn met keuze uit drie verschillende verlichtingsdesigns.

Golf eHybrid en GTE: meer efficiëntie, groter rijbereik

De vernieuwde Golf biedt diverse aandrijfopties, waaronder twee plug-in hybrideversies (eHybrid en GTE), twee mild-hybrideversies met 48V-technologie (eTSI), en vier turbo-benzinemotoren (TSI). De eHybrid, met 150 kW (204 pk) systeemvermogen en een verbeterde 1,5-liter turbo-benzinemotor, heeft een elektrische actieradius tot 100 kilometer*. Het opladen is efficiënter geworden, met 11 kW bij wallboxen en AC-laadpunten, en ook oplaadbaar bij DC-snellaadstations met maximaal 50 kW. De plug-in hybride Golf-modellen bieden zo een aantrekkelijk alternatief voor dagelijks gebruik, met een totale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer*.

Krachtigere TSI

De nieuwe eTSI (1.5 TSI evo2) met 48V-technologie en Actieve Cilinder Management (ACTplus) is gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling en levert vermogens van 85 kW (115 pk) en 110 kW (150 pk). Dezelfde turbo-benzinemotor met 48V-systeem is ook beschikbaar in de Golf 1.5 TSI-modellen met handgeschakelde versnellingsbak en hetzelfde vermogen. De iconische Golf GTI wordt aangedreven door de 2.0 TSI-motor en levert nu 195 kW (265 pk). De Golf Variant is niet beschikbaar als eHybrid, GTE of GTI, maar is wel verkrijgbaar in alle andere uitvoeringen.

50 jaar Golf: 37 miljoen exemplaren, and counting…

Volkswagen viert dit jaar het 50-jarig bestaan van de Golf, waarvan de serieproductie in maart 1974 in Wolfsburg begon. Over de acht generaties zijn er wereldwijd meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht. In feite betekent dit dat gedurende de afgelopen vijftig jaar elke dag gemiddeld 2.000 mensen wereldwijd een nieuwe Golf hebben gekocht. Deze indrukwekkende prestatie maakt de Golf tot de meest succesvolle Europese auto en het bestverkochte model ooit van Volkswagen.

Zoals op alle modellen met verbrandingsmotor van Volkswagen is 4 jaar garantie inbegrepen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van gratis pechhulp binnen Europa en kan de berijder terecht bij het zeer uitgebreide servicenetwerk van Volkswagen.