De vernieuwde Tiguan: Volkswagens bestseller in een nieuw jasje

De meest succesvolle SUV van Europa is vernieuwd. De Volkswagen Tiguan heeft een nieuw uiterlijk gekregen, wordt leverbaar met plug- in hybride technologie en zit boordevol met innovatie op het gebied van digitalisering en connectivity. Kortom: een succesmodel dat vooruit is gegaan op alle facetten. De marktintroductie voor de vernieuwde Volkswagen Tiguan staat gepland voor oktober van dit jaar. Houd onze kanalen in de gaten voor de specifieke datum of blijf op de hoogte via de onderstaande button. 

 

Wanneer zo'n populair model een nieuw uiterlijk wordt gegeven, moet alles uit de kast worden gehaald. En dat is zeker gebeurd. De grille in de nieuwe Tiguan is voor de complete SUV-lijn van Volkswagen ontworpen. Samen met de koplampen die vergelijkbaar zijn met die van de Golf 8 en de nieuwe bumpers, is de vernieuwde SUV een krachtige verschijning geworden. 

eHybrid (4)

eHybrid

Een grote vernieuwing is de toevoeging van geavanceerde plug-in hybridetechnologie. De eHybrid-uitvoering van de Tiguan heeft een aandrijflijn met een systeemvermogen van 180 kW/245 pk, wanneer deze voldoende is opgeladen, start de Tiguan altijd in de 100% elektrische E-MODE. De actieradius bedraagt 50 kilometer (WLTP), voldoende dus om de dagelijkse ritten volledig elektrisch af te leggen. In Hybrid-mode is de vernieuwde Tiguan uiterst zuinig en laadt het tijdens lange ritten voldoende bij om op de plaats van bestemming elektrisch te rijden. De GTE-mode spreekt het volledige vermogen van de Tiguan aan, het staat voor maximale sportiviteit en is te bediening via de DSG-keuzehendel. 

DB2020AU01034_large

Tiguan R

Net als bij de Arteon, komt Volkswagen met een R-uitvoering van de nieuwe Tiguan. Dezelfde aandrijflijn (2.0 TSI) zorgt in de Tiguan R voor 320 pk en 420 Nm, de krachtbron is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. Torque vectoring zorgt dat de aandrijfkracht in bochten naar de wielen wordt gestuurd met de meeste grip, sportiviteit gegarandeerd. 

Digital & connectivity

De bedieningsknoppen hebben plaats gemaakt voor touchpanelen die verdeeld zijn in touchbuttons en touchsliders om bijvoorbeeld klimaatfuncties te bedienen. De touchbuttons zijn ook terug te vinden op het nieuwe multifunctionele stuurwiel. 

Het nieuwe MIB3-infotainmentsysteem met een online connectivity unit (OCU) en geïntegreerde eSim, geven toegang tot online diensten van We Connect (Plus). Dankzij dit nieuwe infotainmentsysteem, is het mogelijk om veel instellingen te personaliseren en op te slaan in de cloud om dit later weer in andere Volkswagen-modellen te gebruiken. Ook de draadloze verbinding van App-Connect Wireless voor Apple CarPlay en Android Auto is nu beschikbaar voor de Tiguan. Optioneel kun je de nieuwe Tiguan uitrusten met een Harman Kardon sound system met 10 speaker (480 W). 

IQ.DRIVE

Onder IQ.DRIVE vallen alle supportsystemen van Volkswagen, Travel Assist is hier bijvoorbeeld onderdeel van. Het is te activeren met een stuurknop en is in staat om de besturing, het gasgeven en het remmen tot 210 km/u over te nemen van de bestuurder (30-210 km/u bij handgeschakelde uitvoeringen). Het systeem maakt hierbij ook gebruik van de Adaptive Cruise Control en Lane Assist, daarbij dient de bestuurder ten alle tijden wel zijn of haar handen aan het stuur te houden. 

Tiguan (16)

De nieuwste generatie Adaptive Cruise Control maakt gebruik van camerabeelden en GPS-informatie van het navigatiesysteem. Het systeem past de snelheid aan op basis van info die het krijgt via observatie van rotondes, kruisingen en snelheidslimieten. Front Assist en Lane assist zijn verder verbeterd ten opzichte van de vorige generatie en reageren nog beter op verkeerssituaties, Lane Assist is standaard in de nieuwe Tiguan. 

De Tiguan is  leverbaar met IQ.LIGHT LED-Matrix koplampen. De LED-richtingaanwijzers zijn nu ook verkrijgbaar met de vegende animatie die de richting aangeven. In de Tiguan Elegance zit deze animatie standaard in de richtingaanwijzers van de achterlichtunits. 

Marktintroductie: oktober 2020

De nieuwe range van de vernieuwde Tiguan bestaat uit de Tiguan Life, de luxe Tiguan Elegance en de sportief getinte Tiguan R-Line. Ze zijn standaard uitgevoerd met LED-koplampen, een proactief inzittendenbeschermingssysteem in combinatie met Front Assist, het nieuwe multifunctionele stuurwiel, een infotainmentsysteem met minimaal een 6,5 inch display en We Connect en We Connect plus.