Wereldpremière dit najaar

Volgend jaar komt hij eraan: de compleet nieuwe Volkswagen Tiguan! Met zijn gloednieuwe onderstel met actieve demping en premium features, zoals HD matrixkoplampen, is de derde generatie Tiguan een echt sportief examplaar. Hij staat op het ultramoderne MQB evo-platform en biedt zelfs een plug-in hybride-aandrijving waarmee u tot wel 100 kilometer volledig elektrisch kunt rijden. Later dit jaar volgt de wereldpremière en in 2024 komt de opvolger van deze SUV op de markt. Wederom een moment om naar uit te kijken!

volkswagentiguan2-4

Debuut in 2007

De Tiguan van Volkswagen is met meer dan 7,4 miljoen verkochte exemplaren sinds 2007 wereldwijd al jarenlang het bestverkochte model en nu is er een gloednieuwe versie die het succesverhaal voortzet! De nieuwe Tiguan is gebaseerd op het geavanceerde MQB evo-platform, dat zorgt voor een perfecte combinatie van high-tech systemen. Met krachtige plug-in hybride aandrijflijnen en een elektrisch rijbereik tot 100 kilometer, een ongeëvenaard adaptief onderstel, hoogwaardige interieurkwaliteit en een intuïtief infotainmentsysteem, zet deze Tiguan de standaard in zijn segment. Volkswagen blijft innoveren en biedt een fantastische rijervaring met deze nieuwe Tiguan!

volkswagentiguan1-3

Wat maakt de nieuwe Tiguan bijzonder?

Als eerst zijn er de slimme IQ.LIGHT HD matrixkoplampen. De Tiguan zal binnenkort een van de allereerste auto's zijn in zijn segment die de vernieuwde HD matrixkoplampen als optie krijgt. Deze baanbrekende IQ.LIGHT HD matrixkoplamptechnologie is speciaal ontwikkeld voor zowel de Tiguan, als de Touareg. Dankzij het “top-down-principe” kunnen ook Tiguan-liefhebbers genieten van de verlichtingstechnologie, die normaal gesproken alleen beschikbaar is in luxere autosegmenten.

volkswagentiguan14-2

Nieuw scherm- en bedieningsplatform.

Volkswagen heeft geluisterd naar de wensen van haar klanten voor het vernieuwde interieur van de Tiguan. Het nieuwe instrumentarium en infotainmentsysteem zijn speciaal ontwikkeld voor een intuïtieve bediening. Met een indrukwekkend scherm tot wel 38 centimeter (15 inch) heeft u snel toegang tot navigatie, muziek en klimaatregeling, en kan alles aangepast worden naar uw eigen smaak. De luxe is aanwezig met hoogwaardige materialen, klassehoge stoelen, stoelventilatie én effectieve geluidsisolatie. Het geluidscomfort van de nieuwe Tiguan doet zelfs denken aan premiumklasse auto's. Daarnaast biedt het middenconsole nu extra ruimte om uw spullen op te bergen. Tevens wordt de nieuwe Tiguan enkel geleverd met een automatische versnellingsbak (DSG) voor ultiem rijgemak. De versnelling wordt via de schakelaar naast het stuurwiel op het dashboard geregeld, net zoals op de populaire ID.-modellen van Volkswagen. Schakelpaddels bevinden zich handig achter het stuur.

volkswagentiguan7-2

Elektronisch gestuurd onderstel

Ontdek de Tiguan met verbeterd comfort en dynamiek! Via het MQB evo-platform wordt er een nieuwe generatie Dynamic Chassis Control (DCC) geïntroduceerd. Met het optionele DCC Pro, inclusief schokdempers met twee kleppen, is dynamisch rijden naar een nóg hoger niveau getild. Daarnaast is de Tiguan standaard uitgerust met de innovatieve Vehicle Dynamics Manager, die u wellicht kent van de Golf GTI. Met geavanceerde functies, zoals het elektronische sperdifferentieel (XDS) en individueel aanpasbare schokdempers, wordt het rijgedrag neutraler, stabieler, wendbaarder en preciezer. Ervaar komend jaar het verhoogde comfort en de indrukwekkende prestaties in sportieve bochten tijdens een proefrit!

volkswagentiguan17

Hybride-techniek

Tiguan krijgt dus een gloednieuwe MQB evo-platform. In Nederland kunt u alleen maar genieten van hybride kracht. Met de eTSI mild-hybride turbo-benzinemotoren en de eHybrid plug-in hybridesystemen heeft u veel aandrijfopties. De nieuwe plug-in hybrides hebben zelfs een elektrisch rijbereik tot wel 100 kilometer, afhankelijk van de uitrusting. Een ander positief nieuwtje: het opladen via wisselstroom (AC) gaat nu sneller in alle eHybrid-versies en u kunt voor het eerst ook DC snelladen. In de nieuwe Tiguan krijgt u een opwindende en efficiënte rijervaring!

volkswagentiguan13-2

Premium stoelen

Volkswagen biedt nu optioneel ergoActive voorstoelen aan. Deze stoelen zijn comfortabel en hebben geweldige functies die normaal gesproken alleen in premium auto's te vinden zijn. Denk aan viervoudig verstelbare pneumatische lendensteunen en een enerverende 10-kamer drukpunt-massagefunctie in de rugleuningen. Deze ergoActive-stoelen zijn tevens voorzien van stoelverwarming en -ventilatie. Kortom: maximaal ontspannen de weg op.

volkswagentiguan8-2

Meer bagageruimte

De nieuwe Tiguan is groter en beter dan ooit tevoren. Met een extra lengte van 32 mm (4.551 mm) en slechts een kleine toename van 5 mm in hoogte (1.640 mm, 1.659 mm incl. dakrails), behoudt hij zijn huidige slanke en stijlvolle uitstraling. De breedte (1.939 mm) en wielbasis (2.681 mm) blijven ook onveranderd. Wat het meeste opvalt, is de enorme bagageruimte van 648 liter (beladen tot aan de hoogte van de rugleuningen van de achterbank), die met 33 liter is toegenomen. Ook de hoofdruimte is aanzienlijk vergroot. Met 9 mm extra ruimte vooraan (tot 1.058 mm) en 10 mm achterin (tot 1.022 mm), heeft iedere passagier een comfortabele zitpositie. De nieuwe Tiguan is absoluut een topper op alle fronten!