Extra sneak preview

De eerste beelden van de nieuwe Volkswagen ID.2 zijn enkele weken geleden onthuld. Het nieuwe conceptmodel van Volkswagen, dat in 2025 op de Nederlandse markt zal verschijnen, heeft de nodige aandacht gekregen bij het publiek. Het belooft een heel bijzondere elektrische Volkswagen te worden, dat werd afgelopen weekend nog eens benadrukt tijdens de Volkswagen Brand Experience in Hamburg. Hier kregen wij als Volkswagen dealer een extra sneak preview van onder andere de nieuwe Volkswagen ID.2all. Wat maakt deze auto zo bijzonder?

Volkswagen ID2all details-13

Ruimte wordt betaalbaar

Het is nog een conceptauto, maar toch zijn er al een aantal details vrijgegeven over het volgende lid van de ID.-familie. De ID.2all wordt gezien als de opvolger van de Golf, vooral gezien de afmetingen en de ruimte in het interieur. De laadruimte bedraagt 490 tot 1.330 liter en de laadlengte is zelfs 2,20 meter. Opvallend is ook dat het interieur bekleed is met alcantara, wat een luxe en ook wel dure uitstraling geeft. Toch zal het luxe interieur en het strakke exterieur ook de indruk wekken dat het een duur model zal zijn, maar dat is echter niet het geval. Volkswagen schenkt met de ID.2all aandacht aan de betaalbare modellen, die straks verkrijgbaar is vanaf minder dan € 25.000. Een Polo-prijs voor het formaat van een Golf!

Volkswagen ID2all details-10

Subsidieregeling

Komt er ook subsidie op deze Volkswagen? Dat is nog onduidelijk. Per 2025 zal de subsidieregeling in Nederland anders zijn, hierover wordt hopelijk snel meer bekend. Mocht er een plafond komen voor elektrische modellen waar de verkoopprijs onder zal zitten, zal de ID.2all naar alle waarschijnlijkheid daar deel van uitmaken.

Tegen 2026 zal Volkswagen 80% van zijn aanbod uit volledig elektrische modellen hebben bestaan, het meeste van alle merken.

DB2023AL00220_medium

MEB Entry-platform

Met het verbeterde MEB Entry-platform is de ID. 2all uitgerust met bijzonder efficiënte aandrijf-, batterij- en laadtechniek. Dit komt met name vanwege zijn voorwielaandrijving, waarmee Volkswagen een nieuwe weg inslaat. De ID.2all is met name ontwikkeld voor het stadsverkeer en daar is met dit platform goed op ontwikkeld.

De nieuwe designtaal kent een bepaald element, met het C-stijl ontwerp dat voor de eerste Golf werd ontwikkeld. De ID. 2all is tevens de eerste Volkswagen met een nieuwe interpretatie van deze signatuur. Andere designkenmerken van deze concept car zijn een duidelijke en krachtige stand op de wielen, een vriendelijk gezicht, veel dynamiek en een tijdloze elegante uitstraling.

Veelgestelde vragen over de ID.2all

  • De vanafprijs zal iets minder dan 25.000 euro zijn.

  • Volkswagen geeft aan dat de Volkswagen ID. 2 waarschijnlijk in 2025 op de markt komt.

  • De actieradius van de ID.2all zal volgens de WLTP-norm 450 kilometer bedragen.

  • De bagageruimte is tussen de 490 en 1.330 liter, met een laadlengte van 2,20 meter. Onder de achterbank zit nog eens een extra opbergruimte van 50 liter voor de laadkabel.

  • De ID.2all is 4,05 meter lang, 1,81 meter breed en 1,53 meter hoog, een compact ogende C-segmenter met een wielbasis van 2,60 meter. Hiermee is hij 20 centimeter korter dan de ID.3 en 8 centimeter hoger dan de Polo. 

  • Er is momenteel nog niets bekend over de subsidieregeling vanaf 2025 voor elektrische personenauto's.

  • De elektromotor zal een vermogen hebben van 166 kW/226 pk.

  • 'ID' staat voor 'Intelligent Design'. Deze naam is onder Volkswagen gekomen bij het eerste volledig elektrische model (ID.3) en vormde de basis voor de nieuwe designtaal van Volkswagen.

Exclusieve beelden