AR head-up

De Volkswagen ID.7 is in meerdere opzichten een speciale auto. Eenmaal achter het stuur wordt het een prachtige virtuele beleving. Dit komt door het nieuwe hightech Augmented Reality head-up display, waarin er ongekend veel dynamische informatie op wordt weergegeven. Lang hoeft u niet op het AR head-up display te wachten om deze zelf te ervaren, want komend najaar staat dit model bij ons in de showroom.

volkswagenid6-4

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality, oftewel AR, is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om een digitaal beeld weer te geven bovenop de werkelijkheid. Dit heet dus ‘virtuele verrijking’, wat in het Engels vertaald wordt als ‘augmented reality’. De Volkswagen ID.7 is dus voorzien van deze technologie, waarbij er op de voorruit een speciaal aangebrachte laag is geplaatst die kan functioneren als een projectiescherm. Het AR head-up display kan vervolgens belangrijke informatie in het zicht van de bestuurder tonen en wordt dynamisch aangepast aan de werkelijke wegsituatie op elk moment. Hier gaat het bijvoorbeeld om de routebegeleiding of verkeerswaarschuwingen. Het projecteren van de benodigde informatie in het gezichtsveld van de bestuurder, zorgt ervoor dat er altijd een blik wordt geworpen op de weg. Dit voorkomt een hoop gevaarlijke verkeerssituaties.

augmentedrealityhead-updisplay

Echte en virtuele wereld in één

De Volkswagen ID.7 is het eerste model van dit merk die standaard is voorzien van een Augmented Reality head-up display. Daarnaast is er een klein digitaal instrumentenpaneel (ID. Display) achter het stuur, waardoor de klassieke tellers nu helemaal verleden tijd zijn. Het ID. Display toont wettelijk voorgeschreven informatie, zoals de geldende maximumsnelheid. Overige informatie die relevant is voor het rijden wordt door het display virtueel op ongeveer 3,5 meter vóór de auto geprojecteerd. De informatie kunt u tevens zelf aanpassen met de knoppen op het multifunctionele stuurwiel. Informatie als wegmarkeringen, afstandsinformatie en digitale pijlmarkeringen in combinatie met het navigatiesysteem wordt op 10 meter afstand weergegeven. Alle symbolen zijn perfect gepositioneerd met het werkelijke beeld vóór de auto als referentiepunt.