porscherenndienst12

Opvolger van de Bulli

Vanaf de jaren ’50 tot en met de jaren ‘70 werd de Volkswagen Transporter gebruikt als servicewagen voor de raceteams van Porsche. De donkerrode bussen van de Porsche Renndienst vielen al snel op bij het publiek, evenals de raceauto’s zelfs. Het is tijd om deze nostalgie weer her te beleven, want acht Nederlandse Porsche Centra gaan de nieuwe elektrische Volkswagen ID. Buzz inzetten als shuttlebus, maar ook voor promotionele doelstellingen. Dit doen zij in het teken van vroeger, aangezien deze nieuwe Volkswagen-personenbus in dezelfde traditionele kleur is uitgevoerd als de oorspronkelijke bussen van de Renndienst.

porscherenndienst17

Iconisch

Het aanschaffen van de ID. Buzz komt precies in het jaar waarin Porsche zijn 75-jarig bestaan viert. De succesvolle samenwerking tussen Volkswagen en Porsche wordt hiermee op een prachtige wijze gevierd, voorral vanwege de belangrijke rol die de oorspronkelijke Volkswagen Transporter ‘Bulli’ had voor dit merk. De ‘Bulli’ was zeer populair vanwege zijn grote laadruimte, herkenbaarheid en vooral betrouwbaarheid. Zo werd deze bedrijfswagen onmisbaar voor het raceteam van Porsche. Zelfs als er de avond vóór de beslissende race nog even een versnellingsbak of een motor moest worden vervangen, kon deze worden opgeslagen in de Volkswagen-bus, waardoor hij ook diende als opslagruimte. Sporadisch werd de Transporter ook als slaapplek voor de leden van het raceteam gebruikt en werd hij ingezet voor het transporteren van de raceauto’s of als shuttlebus om de coureurs van en naar de circuits te rijden.

porscherenndienst18

De nieuwe ID.Buzz voor de Renndienst

Om nog eens extra te benadrukken dat de Transporter een echt icoon was, nemen de acht Porsche Centra uit Nederland en de importeur allemaal een ID. Buzz in gebruik die geïnspireerd is op de originele Renndienst-bussen. Deze Renndienst-reïncarnaties van een ID. Buzz personenversie heeft een 77 kWh accupakket en een 150 kW/204 pk elektromotor op achterwielen aangedreven. Door deze te gebruiken als shuttlebus en voor promotionele activiteiten, wordt de ID. Buzz Renndienst-versies wellicht net zo populair als de Bulli’s.