GTI versie van de ID.2all

De GTI is al bijna 50 jaar lang een wereldwijd bekend begrip. Nu breekt er een nieuw tijdperk aan voor dit legendarische label: de elektrische GTI! Op IAA Mobility in München van 5 tot 9 september kunt u kennis maken met de Volkswagen ID. GTI Concept. Dit studiemodel is gebaseerd op de elektrische ID. 2all, die in maart werd onthuld. Met zijn voorwielaandrijving, strakke design en indrukwekkende prestaties, belooft deze GTI net zoveel rijplezier te bieden als zijn voorgangers, waarbij ook duurzaamheid en gebruiksgemak perfect samenkomen. En het beste nieuws? De ontwikkeling richting serieproductie is al groen licht gegeven. Een belangrijke revolutie in de autowereld.

Hetzelfde gedrag, maar wel elektrisch

Ontdek de revolutie in GTI-prestaties met de toekomstgerichte elektrische aandrijving van de Golf GTI en de ID. GTI Concept. Beide modellen combineren de klassieke GTI-beleving met voorwielaandrijving en een elektronisch sperdifferentieel op de vooras. De ID. GTI Concept is de allereerste elektrische Volkswagen die deze technologie omarmt en brengt één verandering mee in de naam. De 'I' in GTI staat nu voor 'Intelligent', omdat de elektromotorconfiguratie bijna volledig aanpasbaar is. Hierdoor kan de Vehicle Dynamics Manager de aandrijflijn naadloos integreren in het geavanceerde managementsysteem, net zoals bij traditionele GTI-modellen met verbrandingsmotoren. De ID. GTI Concept biedt nog een echte GTI-ervaring, met variabele instellingen voor aandrijving, stuurgedrag, geluid en zelfs schakelpunten geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de GTI-modellen. Al deze profielen zijn toegankelijk via de innovatieve GTI Experience Control op de middenconsole. Stap in de toekomst van de GTI en maak van de ID. GTI uw persoonlijke dynamische tijdmachine!

De sportieve basis

Met een knipoog naar het verleden en een blik op de toekomst, brengt de ID. GTI de erfenis van de legendarische Golf GTI duidelijk tot leven. Zo zijn opvallende designelementen meegenomen, zoals de iconische C-stijl, de opvallende rode grille-omlijsting en de moderne honingraatstructuur luchtinlaten. Hiermee straalt de ID. GTI Concept pure sportiviteit uit. Met afmetingen van 4,10 meter (lengte) x 1,84 meter (breedte) x 1,50 meter (hoogte) en een wielbasis van 2,60 meter, is hij wendbaar en tegelijk heel stabiel. Het karakter van deze GTI wordt versterkt door de zwarte achterspoiler, matzwarte wielkastverbreders en Diamond Silver Metallic lak, terwijl de rode sleepogen een knipoog zijn naar de passie voor autosport.

Nieuwe GTI-elementen

De ID. GTI Concept is ook voorzien van nieuwe designelementen. De IQ. LIGHT LED Matrix-koplampen, de opvallende LED-dagrijverlichting, het oplichtende Volkswagen-logo en de sportieve, in het zwart omlijste air-curtains in de voorbumper zijn enkele voorbeelden daarvan. De 20-inch lichtmetalen velgen met acht dubbele spaken en een unieke zwart-gepolijste afwerking trekken alle aandacht naar zich toe. Aan de achterkant verbindt een strakke zwarte strip de achterlichtunits, terwijl het verlichte Volkswagen-logo het centrale punt weergeeft. De tweedelige zwarte diffuser met aansluitende wielkastverbreders straalt echte kracht uit en is tevens gebaseerd op de klassieke Golf GTI achterbumper. Ervaar de vernieuwing in stijl met de ID. GTI Concept.

Toekomst van het GTI-interieur

Met opvallende details als met geruite stof beklede sportstoelen, een pookknop in de vorm van een golfbal en het driespaaks sportstuur met het kenmerkende, uitgediepte centrale gedeelte was ook het interieur van de eerste Golf GTI spraakmakend sportief. De ID. GTI Concept interpreteert deze elementen op geheel eigen wijze. Zo slaat de verdiept geplaatste airbag in het driespaaks sportstuur een brug naar het stuur van de Golf GTI I. Een modern detail is de verlichte 12-uur markering. In de horizontale spaken van het stuur zijn bedieningsknoppen voor bijvoorbeeld het dashboard, het augmented reality head-up display en het geluidsvolume perfect bereikbaar. Hoewel de automatische versnellingsbak in de ID. GTI Concept wordt bediend met een schakelaar op de stuurkolom, komt het golfbaldesign wel degelijk terug in het interieur: het golfballetje in de middenconsole is het bedieningselement voor de GTI Experience Control, waarmee de rijprofielen en de weergave van het dashboard zijn te selecteren.

Bekijk de eerste beelden
Play

Bekijk de eerste beelden

Alles ademt GTI

Stap in de toekomst van sportiviteit met de ID. GTI Concept, met opvallende details die een modern tintje geven aan het legendarische GTI-design. Met geavanceerde sportstoelen, bekleed met stijlvol geruit patroon, zorgt hij voor een comfortabele en dynamische zitervaring. Het driespaaks sportstuur biedt een eigentijdse beleving met een verlichte 12-uur markering en intuïtieve bedieningsknoppen voor een moeiteloze interactie met het dashboard, het augmented reality head-up display en het geluidsvolume.

En laten we het niet vergeten, het golfbaldesign wordt ook meegenomen in de ID. GTI Concept. De middenconsole wordt aangedreven door een golfballetje in de GTI Experience Control, waarmee u rijprofielen en dashboardweergaven aanpast. Ook de verdiepte airbag in het stuur herinnert aan de oorspronkelijke Golf GTI I.

Nieuwe functies: GTI head-up display en GTI-modus

Ook de ID. GTI is voorzien van het moderne augmented reality display, waarmee de virtuele wereld naadloos versmelt in het zicht tijdens het rijden. Verlies nooit meer het overzicht, want belangrijke informatie, zoals snelheid en resterende actieradius, wordt recht voor de passagier geprojecteerd.

In de standaard modus vangt het display blikken in het verfijnde GTI Silver Drive witte licht. Eenmaal in de GTI-modus, komt de GTI-beleving tot leven met het opwindende GTI Red Turbo tint. Hiermee wordt niet alleen de plattegrond van de weg weergegeven terwijl u rijdt, maar ook de exacte positie daarop. Rijdt u op het circuit, dan krijgt u zelfs real-time updates over uw positie, rondetijden en het aantal afgelegde ronden. De toekomst van autorijden wordt werkelijkheid met de ID. GTI Concept.

Innovatief interieur

Wat betreft het interieur, valt het ruime 12,9-inch touchdisplay en handige klimaatbediening als eerste op. Verlichte knoppen zorgen ervoor dat alle inzittenden altijd de controle binnen handbereik hebben. De telefoon kunt u draadloos opladen, met meerdere USB-C-poorten en zelfs een handige 230V-aansluiting en een draaischakelaar voor het volume zorgen voor veel gebruiksgemak.

Gebruiksgemak staat centraal

De ID. GTI Concept, gebouwd op het innovatieve MEB entry-platform, biedt plaats aan vijf passagiers. De ruime bagageruimte is voorzien van een handige opbergruimte met een inhoud van 490 liter (of zelfs 1.330 liter met de achterbank neergeklapt). Voor nog meer gebruiksgemak is er de extra opbergruimte onder de achterbank met een volume van 50 liter, perfect voor het veilig opbergen van bijvoorbeeld laptops en tablets. Met zijn efficiënte aandrijflijn, lichtgewicht ontwerp, aerodynamische vorm, krachtige batterij en perfecte balans tussen sportiviteit en comfort, staat de ID. GTI Concept klaar om uw ritten moeiteloos te maken. De toekomst van mobiliteit beleeft u met de ID. GTI Concept!