t8mybq2bg1fk

Nieuwe designbaas Volkswagen per februari; wat gaat er veranderen?

De designafdelingen van de Volkswagen Group krijgen een reorganisatie. Volgens het Duitse Automobilwoche komt er met ingang van februari een nieuwe afdelingshoofd op de troon van de designafdeling van Volkswagen. Afgelopen december kondigde Volkswagen aan dat Michael Mauer zich de nieuwe designbaas van de Volkswagen Groep mag noemen. Mauer zal Klaus Zyciora (voorheen Klaus Bisschof) op. Voordat Klaus Bisschof in 2019 promoveerde tot hoofdontwerper van de Volkswagen Groep, was hij al de designbaas van het automerk Volkswagen. De Slowaak Jozef Kabaň werd in 2019 de opvolger als designbaas van Volkswagen, maar ook Kabaň maakt nu plaats voor een opvolger.

Krijgt Volkswagen nu een nieuwe huisstijl?

Wie wordt dan de nieuwe baas van de designafdeling van het merk? Volgens het Duitse Automobilwoche staat Andreas Mindt per 1 februari op de designtroon van het merk Volkswagen. Mindt is momenteel de Design Director van Bentley. Hij wordt op zijn beurt bij Bentley opgevolgd door Tobias Suehlmann, die momenteel Head of Exterior Design bij Bentley is.

Of het doorschuiven van Mindt naar Volkswagen betekent dat hun modellen er anders gaan uitzien, zal de tijd leren. Wellicht over een lange tijd, maar het aanpassen van de huisstijl is normaal een proces dat geleidelijk verloopt.