De nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace is te bewonderen in onze Volkswagen-showroom. De extra ruime en luxere versie van de Tiguan heeft een scherper design, een Digital Cockpit Pro, nieuwe assistentiesystemen, innovatieve LED-verlichtingen en beschikt over nog meer online diensten dan zijn voorganger. Financieel gezien is de Tiguan Allspace ook aantrekkelijker geworden: de vanafprijs van de nieuwe Tiguan Allspace is ruim 3.500 euro lager dan die van de vorige variant en de populaire R-Line Business+ is scherper geprijsd dan voorheen.

De Volkswagen Tiguan is een echte familievriend. Dit is te danken aan zijn ruime en flexibel in te delen interieur en de mogelijkheid om fikse aanhangers te trekken. Daarnaast is de derde zitrij met twee individuele stoelen toonaangevend voor zijn ruimte als zevenzitter.

Nieuwe designtaal en opties

De nieuwe Volkswagen-designtaal is ook bij de Tiguan Allspace niet onopgemerkt gebleven. Hij is te herkennen aan zijn opgefriste front, vernieuwde achterkant en verhoogde motorkap. Ook de IQ.Light LED-matrix koplampen met doorlopende LED-lichtstrip opgenomen (optioneel) mag niet ontbreken bij het nieuwe design. De volledige LED-koplampen behoren overigens wel tot de standaarduitrusting. Daarnaast is de Travel Assist beschikbaar bij de nieuwe Tiguan Allspace, waardoor hij gedeeltelijk autonoom kan rijden.

Hoge standaard

De standaarduitvoering van de Tiguan Allspace legt de let erg hoog voor zichzelf, met onder andere het multimediasysteem ‘Ready to Discover’, draadloze App-Connect, ‘We Connect Plus’ (met een abonnement van 12 maanden), LED-verlichting rondom en Adaptive Cruise Control.

De Allspace Life beschikt bijkomend over 18 inch velgen, de 10,25 inch Digital Cockpit Pro, automatische airco met 3 zones het winterpakket, een elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren rondom, een dakreling, getinte achterzijruiten en sierlijsten in chroom. 

Business-uitvoeringen

De Volkswagen Tiguan Allspace is in twee Business-uitvoeringen verkrijgbaar. De Life Business biedt bovenop de luxe Life onder meer het ‘Discover Media’ multimediasysteem met navigatie, diefstalalarm en draadloos opladen. Tevens heeft deze uitvoering de Ergo-Active voorstoelen, elektrisch inklapbare buitenspiegels en het winterpakket.

De R-Line Business+ is de populairste uitvoering. Deze uitvoering combineert sportieve looks met een zeer uitgebreide uitrusting. Zo beschikt hij bovenop de Life Business over opties als Keyless Access en Easy Open, Progressive Steering, LED Matrix-verlichting (IQ. Light), top-comfortstoelen en Progressive Steering. Deze meest luxe uitvoering is zelfs 3.000 euro lager geprijsd dan zijn voorganger. Ook wel bekend als de Tiguan Allspace Highline Business R.

Aandrijflijnen

Bij de nieuwe Tiguan Allspace heeft u keuze uit twee motoren: een 100 kW/150 pk sterke 1.5 TSI turbo-benzinemotor of een even sterke 2.0 TDI dieselmotor. De 1.5 TSI is leverbaar met zowel een handgeschakelde zes-versnellingsbak als de soepele DSG-automaat. De 2.0 TDI standaard is gekoppeld aan de DSG-transmissie. De nieuwste Tiguan Allspace is er al vanaf € 42.290.