Nu al ingeburgerd

De revolutie is begonnen met de opkomst van de ID. Buzz in Nederland! Sinds zijn debuut vorig jaar, heeft deze nieuwe elektrische bus van Volkswagen al vele functies betreden en is hij in verschillende uitvoeringen te bewonderen op de Nederlandse wegen. En nu wordt er wederom één nieuwe toegevoegd aan de indrukwekkende line-up: de opvallende Ambulance van UMCG Ambulancezorg: de Officier van Dienst Geneeskundig (OvDG).

id.buzzovdg16-94

Opvolger van de Transporter

Als opvolger van de legendarische Transporter, zet de ID. Buzz met zijn iconische design vol vertrouwen de traditie voort onder het motto 'Een Volkswagen voor elke klus'. De Transporter heeft gedurende zijn leven vele harten veroverd en diende voor diverse toepassingen. En nu is het de beurt aan de ID. Buzz om deze erfenis met vertrouwen voort te zetten. Met verschillende varianten van de personenwagen en Cargo-versie heeft de ID. Buzz internationaal al indruk gemaakt als koelwagen, chassis met opbouw en meer. Ook in Nederland heeft hij al zijn dienst bewezen bij de ANWB Wegenwacht en PostNL. En nu maakt hij zijn entree bij UMCG Ambulancezorg als veelbelovend hulpverleningsvoertuig.

img-6832

Veelzijdig werk

UMCG Ambulancezorg is toegewijd aan het leveren van zorg aan mensen in Drenthe en een deel van Friesland. Gezien de veelzijdigheid van hun werkzaamheden, voert UMCG Ambulancezorg momenteel een uitgebreide proef uit met de ID. Buzz om te ontdekken op welke gebieden deze elektrische bus van Volkswagen ingezet kan worden. Ben Hendriks, coördinator mobiliteit en ALS ambulancechauffeur bij UMCG Ambulancezorg,  brengt het volgende naar buiten: "Momenteel testen we hem onder andere als OvDG-voertuig. Daarnaast onderzoeken we zijn kwaliteiten als huisartsenauto voor ons zusterbedrijf MAI Medische Diensten, voor huisbezoeken en locatiebezoeken in de regio”.

Duurzaam én functioneel

Voor deze praktijkproef heeft UMCG Ambulancezorg een ID. Buzz personenbus ingezet. In samenwerking met Visser, de specialist in ombouw van hulpverleningsvoertuigen in Leeuwarden, is deze bus van alle gemakken voorzien. Met een opvallende ambulance-wrap en essentiële kenmerken, zoals optische geluidssignalen, communicatieapparatuur en natuurlijk de bekende blauwe ambulanceverlichting, is deze ID. Buzz helemaal klaar om in actie te komen. Wat nog indrukwekkender is, is de innovatieve techniek die is toegepast op de ambulanceverlichting. Deze is strategisch achter de voor-, zij- en achterruiten geplaatst, in plaats van op het dak, waardoor de gestroomlijnde vormgeving van de ID. Buzz behouden blijft.

Met de ID. Buzz van UMCG Ambulancezorg aan het front van innovatie en zorgverlening, is de toekomst van ambulancevoertuigen elektrisch, veelzijdig en buitengewoon efficiënt. Deze opvallende en goed uitgeruste elektrische bus bewijst dat duurzaamheid en functionaliteit perfect hand in hand kunnen gaan, terwijl hij klaarstaat om levens te redden en mensen in nood te helpen.