Duurzame partner

Elk sportteam speelt om te winnen. Niet alleen op het veld wil je winnen, maar ook daarbuiten, onderweg naar de club of het stadion. Als trotse duurzame partner van de KNVB, startte Volkswagen in maart 2021 het unieke GO-initiatief. Hierbij worden supporters en spelers aangemoedigd om samen te rijden naar wedstrijden en trainingen. Door het verminderen van autokilometers voor voetbalverkeer, kan iedereen bijdragen aan een beduidende CO2-reductie. Daarnaast is samen reizen nog eens ontzettend gezellig! Doe hier ook aan mee en beleef een groen en bruisend avontuur met uw team!

volkswagen-knvb1

Volkswagen is dé partner van het voetbal

Volkswagen en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond hebben een unieke en enthousiaste band met elkaar. Van 2014 tot 2017 voorzag Volkswagen de KNVB al van een compleet nieuw wagenpark. Samen deelden ze niet alleen een passie voor voetbal, maar ook een uitgebreid modelaanbod. Bij de verlenging in 2021 was er een belangrijk doel voor ogen. In het Nederlandse amateurvoetbal leggen spelers en supporters elk seizoen maar liefst 566 miljoen kilometer af, waarvan 335 miljoen kilometer met de auto. Dit resulteert in een CO₂-uitstoot van bijna 50.000 ton. Om hier verbetering in te brengen, hebben Volkswagen, de KNVB en Voetbal.nl hun krachten gebundeld.

volkswagen-knvb2

Samen rijden is leuker én milieubewuster

Ook presenteert Volkswagen een nieuw, uniek initiatief voortkomend uit de hernieuwde samenwerking: de handige rijschema-functionaliteit in de Voetbal.nl app! Dit fantastische hulpmiddel stelt teams in staat om samen hun CO2-voetafdruk te verkleinen door gezamenlijk ritten in te plannen. En daar komt nog iets unieks bij! Dankzij de recente introductie van volledig elektrische oplossingen kunnen teamgenoten nu lokaal emissievrij naar het veld worden vervoerd. Alle elektrische modellen vertegenwoordigd zijn in deze samenwerking, die zeker tot eind dit jaar zal voortduren. Met deze aansluiting van duurzaamheidsambities tussen Volkswagen en de KNVB, zetten we allemaal samen grote stappen naar een groenere toekomst!

volkswagen-knvb4

Meer teamspirit, minder uitstoot

Bij GO, het voetbalduurzaamheidsinitiatief van Volkswagen, streven alle betrokken organisaties niet alleen naar het verduurzamen van het voetbalverkeer, maar ook naar andere groene oplossingen binnen de clubs zelf. Onze ID.-modellen worden geïntroduceerd voor toernooien en helpen bij het installeren van laadpalen. Tevens worden schema's in het amateurvoetbal aangepast, zodat spelers, supporters en familieleden van Nederlandse amateurverenigingen minder kilometers hoeven te maken. Onlangs vond de eerste klimaatneutrale wedstrijd plaats in het Nederlandse betaald voetbal tussen FC Dordrecht en TOP Oss. Hiermee werd er uiteindelijk de CO₂-uitstoot in het voetbal met meer dan 20% gerealiseerd en stimuleert het de teamspirit, zowel op als buiten het veld. Bezoek de website van de voetbalbond voor meer informatie over de rol van Volkswagen als duurzame mobiliteitspartner van de KNVB en officiële supporter van Oranjefans.