De Volkswagen Tiguan is nu beschikbaar als krachtige eHybride uitvoering met maar liefst 245 pk. Dit is in combinatie met de R-line Business+ uitvoering dé perfecte SUV. De eHybrid uitvoering van de Volkswagen Tiguan is verkrijgbaar vanaf € 46.690. 

De Tiguan 1.4 TSI eHybrid R-Line Business+ is de krachtigste Tiguan die verkrijgbaar is. Dit met een vermogen van 180 kW/245 pk en een koppel van 400 Nm. Hiermee is er een topsnelheid van 205 km/h haalbaar en accelereert deze wagen van 0 naar 100 in slechts 7,5 seconden. Deze Tiguan kan aanhangers trekken tot maximaal 1.800 kg. Het verbruik is 1,8 l/100 km (CO2: 41 g/km)**.

Kracht, maar ook luxe

De standaard Tiguan eHybrid is erg groots uitgerust door de R-Line Business+ uitvoering. Hierdoor beschikt de auto over 19'' lichtmetalen velgen, sportieve stoelen, het R-Line pakket en het lederen sportstuur. Verder is er voor de luxe het Executive-pakket met verkeerstekenherkenning, de alarmsystemen en het navigatiesysteem Discover Media. Maar ook de Keyless Acces inclusief Easy open en LED-Matrix verlichting zijn standaard.

Elektriciteit

Met de lithium-ion accu is het mogelijk om 47 kilometer totaal emissievrij af te leggen. De meeste dagelijkste ritten kunt u dan puur elektrisch rijden. De Tiguan eHybrid start ook altijd in de e-modus voor nog meer efficiency. Het opladen van de accu bij een wallbox of publiek laadpunt duurt 3 uur en 40 minuten.