db2021al00620-large1

Alle ID.-Familyleden ontvangen voortaan updates Over-the-air

Vanaf nu zijn er regelmatig software-updates beschikbaar via mobiele data-overdracht voor alle ID.-modellen. Waar deze updates eerst beschikbaar waren voor enkel een beperkte groep klanten, zijn de software-updates nu beschikbaar voor iedereen.  De 2.3-versie van de ID. Software optimaliseert bestaande features en maakt direct nieuwe functionaliteiten mogelijk.

Comfortabeler en nog veiliger

Enkele van de nieuwe functies zijn onder andere:

  • ID. Light: de lichtstrip onderaan de vooruit ondersteunt energiebesparend rijden en de Active Cruise Control, dankzij intuïtieve en kenmerkende signalen
  • Infotainment: graphics worden rustiger en duidelijker weergegeven
  • Dynamische grootlichtregeling: koplamregeling nóg nauwkeuriger afgesteld.
  • Camera's: beeldverwerking is verbeterd waardoor weggebruikers sneller worden herkend

Deze updates zijn gebaseerd op de feedback van de eerste ID. klanten.

Toekomstblik

Er wordt gepoogd om ongeveer elke twaalf weken een nieuwe, gratis software-update te kunnen aanbieden aan ID.-rijders. Hiermee worden de rijdende ID.'s up-to-date gehouden en wordt de gebruikservaring continu verbeterd. Verder kunnen bezitters een aantal nieuwe functies en diensten (tijdelijk) activeren tegen betaling. Enkele voorbeelden hiervan zijn hogere accuprestaties, het aan- en uitzetten van assistentiesystemen en verder in de toekomst, (gedeeltelijk) autonoom rijden.

In samenwerking met CARIAD, de softwareafdeling van de Volkswagen Groep, zijn de Over-the-air updates mogelijk gemaakt en worden blijvend ontwikkeld. Deze samenwerking biedt Volkswagen de mogelijkheid om reeds rijdende auto's te blijven verbeteren en zo ook in contact met de klanten te blijven. Zo verklaart Thombas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen: "Dankzij regelmatige updates blijft de auto niet alleen up-to-date, hij wordt zelfs steeds beter."