De elektrische stationwagon van Volkswagen

De langverwachte Volkswagen ID.7 Tourer is onthuld en zoals verwacht biedt de ID.7 Tourer veel luxe, ruimte voor zowel inzittenden als bagage en een verwachte actieradius van 685 kilometer. In combinatie met zijn gestroomlijnde design is het de ideale partner voor lange autoritten. De nieuwe ID.7 Tourer wordt tegen de zomer in onze Volkswagen-showrooms verwacht. 

Bekijk de eerste foto's en video. Op de hoogte blijven wanneer van de vanafprijzen van de ID.7 Tourer en de showroom-introductie? Meld u hieronder aan.

ID.7: de eerste video
Play

ID.7: de eerste video

volkswagenid.7tourerglacierwhite-5

Groots in ruimte

De ID.7 Tourer is net zoals de Limousine 4,96 meter lang. 1,86 m breed en 1,54 m hoog. De daklijn van de Tourer loopt licht af en draagt bij aan een goede stroomlijn. De lange daklijn zorgt ervoor dat het ruimteaanbod nog beter is dan in de Limousine. Vijf inzittenden genieten ook van ruimte door de wielbasis van 2,97 meter. De bagageruimte beschikt over 605 liter, wat met neergeklapte achterbank zelfs oploopt tot 1.714 liter. Standaard vind je op de ID.7 Tourer 19 inch lichtmetalen velgen met een gestroomlijnd design. Een variant van 20 inch is optioneel beschikbaar. 

volkswagenid.7tourerglacierwhite-1

Sterke, efficiënte elektromotor

In eerste instantie komt de nieuwe elektrische stationwagen als ID.7 Tourer Pro op de markt. De ID.7 Tourer Pro S komt iets later. Beiden worden in het Duitse Emden geproduceerd, net over de grens. Allebei hebben ze een 210kW/286 pk sterke elektromotor met achterwielaandrijving. De Tourer Pro kan het 77 kWh accupakket met 175 kW snelladen. De maximale actieradius is 603 kilometer. Dankzij zijn geschiktheid voor snelladen duurt het opladen van 10-80% circa 28 minuten. De ID.7 Tourer Pro S heeft het nieuwe 86 kWh accupakket aan boord, dat een verwachte range heeft van 685 kilometer. Dit accupakket is met 200 kW te laden, waardoor het opladen van 10-80% flink korter duurt dan 30 minuten. 

Geavanceerde assistentie

Aan boord van de ID.7 Tourer vind je een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie (MIB4). De nieuwe IDA stemassistent kan dankzij de toegang tot ChatGPT antwoorden geven op onderwerpen die verder gaan dan de bediening van de auto. Deze integratie met ChatGPT volgt later als update. Een augmented reality head-up display, waarmee bijvoorbeeld een pijl op de weg geprojecteerd kan worden, is standaard aanwezig. Het grote, 38 cm, centraal geplaatste touchscreen zorgt voor een makkelijke bediening. Met de nieuwe Welness-app zijn verschillende functies aan te sturen die het welzijn in de auto ID.7 verbeteren. 

Verschillende geavanceerde assistentiesystemen in de nieuwe ID.7 dragen bij aan comfort en veiligheid van topniveau. Op bekende plekken zoals thuis en op het werk is dankzij Park Assist volledig automatisch inparkeren mogelijk. Lane Assist, Adaptive Cruise Control (ACC) en Emergency Assist komen samen in connected Travel Assist. Dat syteem maakt autonome functies zoals afstand houden tot voorliggers en wisselen van rijbaan nog soepeler. Side Assist kan waarschuwen voor verkeer wat van achteren komt wanneer de ID.7 geparkeerd staat. Door het Traffic Alert system, wat gebruikmaakt van Car2X-communicatie, word je gewaarschuwd over mogelijke files of wegwerkzaamheden. 

Web Ready PNG-IC1067

Luxe uitrusting

De ID.7 is standaard zeer compleet uitgerust. Zo zijn dakrails standaard, maar ook keyless acces, sfeerverlichting en het Discover Pro Max navigatiesysteem zijn aanwezig. Het automatische airconditioning systeem (Air Care Climatronic) heeft drie klimaatzones. De voorstoelen kunnen verwarmd worden, evenals het stuur. Massage- en ventilatiefuncties kunnen als optie toegevoegd worden. Door een laag elektronisch aangestuurde vloeibare kristallen kan het panoramisch dak transparant of ondoorzichtig worden gemaakt. Dit 'smart glass' is een interessante optie. 

De nieuwe elektrische all-rounder wordt in de zomer van dit jaar verwacht. Meer details over de prijzen en specificaties worden richting de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.