Autobanden voor uw Audi

Het zijn de banden die de voorsprong door techniek letterlijk op de weg overbrengen. Om dat zo comfortabel en veilig mogelijk te doen, monteren we voor uw Audi alleen banden die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Daarmee kunt u met een goed gevoel de weg op.

Onze Audi bandenservice

Bandenwissel werkzaamheden:Prijs:
Losse band vervangen
(incl. monteren en balanceren)
 € 29  € 22
Wielenwissel (compleet)
(bijv. complete set winterwielen vervangen door zomerset)
 € 49   € 37
Bandenwissel (compleet)
(4 andere/nieuwe banden monteren op huidige velgen)
 € 109  € 60
Extra optie: 
set banden/wielen opslaan tot volgend bandenseizoen
 € 60  € 50

Welke banden heeft u nodig?

ZomerbandenWinterbandenAll-Season banden
• Boven de 7 graden
• Speciaal gemaakt voor normale en hoge temperaturen en natte weersomstandigheden
• Maart tot oktober
• Onder de 7 graden
• Speciale rubber samenstelling voor voor extra grip bij sneeuw, regen, ijzel. 
• Oktober tot maart
• Geschikt voor het hele jaar
• Voor droge, natte of besneeuwde wegen
• Let op: om ook in Duitsland tijdens winterse omstandigheden met deze banden te mogen rijden, moet er een M+S aanduiding en het sneeuwvloksymbool op staan.

Wilt u weten wat een nieuwe band bij ons kost?
Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen dat u een scherpe prijs ontvangt. Neem contact op via onderstaande button of bel 074-255 47 32.

Waar vind ik mijn bandenmaat? En wanneer zijn banden aan vervanging toe?

Waar vind ik mijn bandenmaat?
U kunt uw bandenmaat vinden op de zijkant van uw banden. Uw bandenmaat kan er bijvoorbeeld zo uitzien: '225/40/R18'. Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen of een foto van uw huidige banden sturen.

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Banden moeten (wettelijk) minimaal 1,6 mm profiel hebben. Wij adviseren echter om banden al bij 3 mm profiel te vervangen om optimale grip en regenwater-afvoercapaciteit te behouden. Voor winterbanden wordt aanbevolen om ze bij 4 mm profiel al te vervangen. Daarnaast is het verstandig om ook te letten op de leeftijd van de banden, voor zomerbanden geldt het advies van maximaal 8 jaar en winterbanden maximaal 5 jaar. U kunt de productiedatum van de banden vinden op de zijkant van de band, de zogenoemde 'DOT-code' en kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: '0216' (dit betekent een productie in de 2e week van 2016). Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen.

Bandenspanning

Controleer regelmatig uw bandenspanning! Een te lage of te hoge bandenspanning heeft invloed op het comfort, rijgedrag, verbruik en met name slijtage.

U kunt de aanbevolen bandenspanning voor uw Audi vinden op één van de volgende plaatsen:
• Portieropening
• Tankklep
• Instructieboekje
Tip: houd bij winterbanden een iets hogere bandenspanning aan (wij adviseren 0,2 bar extra). 

Bandenspanning / melding resetten
Bij sommige modellen is het nodig om de bandenspanning te 'resetten' na het oppompen van de banden, na het vervangen van de banden of na een waarschuwings-melding. Dit kan middels een knopje op het dashboard of via de boordcomputer / het multimediasysteem. Kijk in het instructieboekje voor meer informatie. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op via 074-255 47 32 of rij langs één van onze vestigingen. Wij helpen u graag.

Offerte voor banden

Wilt u weten wat een nieuwe band bij ons kost? Of heeft u andere bandenvragen? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen dat u een scherpe prijs ontvangt. Neem contact op via onderstaande button of bel 074-255 47 32.

A4 Avant

Direct een afspraak maken voor uw bandenwissel.

Bandentips voor uw Audi
Play

Bandentips voor uw Audi