De APK voor uw Škoda

In Nederland is de Algemeen Periodieke Keuring (APK) verplicht. Dat is maar goed ook, hiermee borgen we de veiligheid in het verkeer. Bij de APK keuring wordt uw Škoda nagekeken op de minimale veiligheids- en milieu eisen. 

Wat kost de APK (keuring)?

Voor slechts € 40 wordt uw Škoda APK gekeurd. Dit is inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Mocht tijdens de APK blijken dat er een reparatie aan uw auto noodzakelijk is, dan nemen wij altijd vooraf contact met u op.  *In combinatie met een onderhoudsbeurt is de keuring zelfs GRATIS! U betaalt dan alleen nog de wettelijke APK-afmeldkosten van € 5,87. 

Hoe lang duurt de keuring?

De APK duurt gemiddeld een uur. U kunt er op wachten of in onze wachtruimtes met koffie en wifi verder werken. 

Hoe zit het met vervangend vervoer?

Wilt u niet wachten? Dan kunt u altijd gebruikmaken van vervangend vervoer. We bieden u gratis een leenfiets of onze taxiservice aan. Een vervangende auto is al mogelijk vanaf € 20 per dag (excl. brandstof). Informeer naar de beschikbaarheid bij onze werkplaatsplanning. 

U kunt eenvoudig online uw afspraak inplannen. Of lees verder voor meer informatie.

Op welke punten wordt uw Škoda gecontroleerd?

 • Wielen en banden
 • Stuurinrichting
 • Remmen
 • Carrosserie
 • Wielophanging
 • Verlichting
 • Uitlaat en uitlaatgassen
 • Vergrendeling
 • Voorruit
 • Autogordels
 • Claxon
 • Spiegels

Wanneer moet uw Škoda voor de APK keuring?

Wist u dat de APK al 2 maanden voor de vervaldatum uitgevoerd mag worden? De APK blijft dan gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. 

Leeftijd autoBrandstofWanneer keuren
Jonger dan 1 januari 2005Benzine- en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
 Diesel of gasEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005AlleEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Wanneer uw APK verlopen is, betekent het dat uw auto niet meer aan de veiligheids- en milieueisen voldoet. In dat geval zal de verzekeringsmaatschappij eventuele schade bij een ongeluk niet meer uitbetalen. U loopt tevens de kans om een boete te ontvangen van de politie/RDW.

Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt

U kunt de APK ook combineren met een onderhoudsbeurt. Dat scheelt een extra bezoek én bij de onderhoudsbeurt is uw APK (keuring) gratis! U betaalt dan alleen nog de wettelijke APK-afmeldkosten van € 5,87. Bij het (online) plannen van de APK kunt u eenvoudig de onderhoudsbeurt aanvinken. 

Extra actie: uw Škoda gratis 'Connected'

Speciaal ontwikkeld voor Škoda's die gebouwd zijn vanaf 2008 en niet af-fabriek 'Connected' zijn: Škoda Connect Lite App. Deze nieuwe app werkt met een bluetooth DataPlug die tijdens de rit met uw smartphone communiceert. Zo kunt u gebruik maken van allerlei slimme functies. 

Bij Huiskes-Kokkeler krijgt u de benodigde bluetooth DataPlug (t.w.v. € 39) helemaal gratis!

Werkplaats-monteur_4

Plan binnen een minuut uw APK in

Voorwaarden:

Getoonde prijzen zijn inclusief btw. Getoonde APK-tarieven en -aanbiedingen gelden alleen voor de merken Volkswagen (personenwagens), Audi, SEAT, Škoda en CUPRA. Onder voorbehoud van fouten en (prijs)wijzigingen.