Werkplaats-monteur_4

Plan direct een werkplaatsafspraak voor uw CUPRA

CUPRA onderhoudsbeurt

Tijdig en vakkundig onderhoud van uw CUPRA is erg belangrijk en voorkomt de kans op dure reparaties. Op alle werkzaamheden en op de originele CUPRA-onderdelen die vervangen worden, ontvangt u 2 jaar garantie. Daarnaast ontvangt u gratis pechhulp in Europa na onderhoud. Daarnaast kunt u bij Huiskes-Kokkeler terecht voor uw CUPRA APK.

Bij iedere onderhoudsbeurt wordt uw auto ook gecontroleerd op diverse slijtagepunten zodat u nooit voor verrassingen hoeft komen te staan.

Teaser schade 16-9

Express Service: korte en snelle service

Moeten er kleine werkzaamheden worden verricht aan uw CUPRA, zoals vloeistoffen bijvullen of een defect lampje vervangen? Dit valt onder onze Express Service en duurt maximaal anderhalf uur. Voor deze werkzaamheden kunt u altijd bij Huiskes-Kokkeler terecht. Bel vooraf wel even voordat u eraan komt.

Kleine beurt, grote beurt of longlife service?

Bij CUPRA wordt onderscheid gemaakt in 2 onderhoudsvormen: Vaste onderhoudsservice (kleine/grote beurt) en Variabele onderhoudsservice ('longlife' onderhoud).

Voor de CUPRA Born geldt echter een uitzondering: elke twee jaar vindt er een onderhoudsbeurt plaats, ongeacht het aantal kilometers.

Welk soort onderhoud voor uw auto geschikt is, ligt volledig aan het model en bouwjaar. U kunt de onderhoudsvorm terugvinden in het instructieboekje van uw auto, die u met CUPRA Connect kunt vinden via de My CUPRA app (voor CUPRA Born) / CUPRA CONNECT app (voor CUPRA Formentor, CUPRA Leon of CUPRA Leon Sportstourer) of u kunt dit opvragen bij onze service-adviseurs. Onze service-adviseurs kunnen u altijd adviseren over het onderhoud wat uw auto nodig heeft. Of lees hieronder verder voor meer informatie over onderhoud.

Variabele onderhoudsservice ('longlife' onderhoud)

Verreweg de meeste CUPRA-modellen hebben een variabele onderhoudsservice, dit noemen we longlife onderhoud.

Longlife onderhoudsprogramma (excl. aanvullende werkzaamheden)
 • Inspectieservice (inspectie op remmen, verlichting, motor, accu, aandrijving, versnellingsbak, assen en distributieriem);
 • Olieservice (olie en oliefilter worden vervangen);
 • Software-updates en vloeistoffen bijvullen;
 • Uitlezen op foutcodes en storingen.
Onderhoud nodig: (maximaal) iedere 30.000 km of ieder jaar. Uw auto geeft zelf aan in het display wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt en welke vorm van onderhoud, soms vraagt de auto namelijk alleen om een inspectieservice of olieservice.
Tip: combineer uw longlife onderhoudsbeurt met een APK en krijg de keuring gratis!

Vaste onderhoudsservice ('kleine/grote beurt')

Kleine onderhoudsbeurt 
(excl. aanvullende werkzaamheden)
Grote onderhoudsbeurt 
(excl. aanvullende werkzaamheden)
 • Inspectie op remmen, verlichting;
 • Olie en oliefilter worden vervangen;
 • Software-updates en vloeistoffen bijvullen.
 • Inspectie op remmen, verlichting, motor, accu, 
  aandrijving, versnellingsbak, assen en distributieriem;
 • Olie en oliefilter worden vervangen;
 • Software-updates en vloeistoffen bijvullen;
 • Uitlezen op foutcodes en storingen.
Onderhoud nodig: iedere 15.000 km of ieder jaar.Onderhoud nodig: iedere 30.000 km of iedere 2 jaar.
Tip: combineer uw onderhoudsbeurt met een APK en krijg de keuring gratis!

CUPRA Born onderhoud

Voor de CUPRA Born geldt dat de onderhoudsbeurt elke twee jaar plaatsvindt, ongeacht het aantal kilometers.

Veelgestelde vragen over de software updates

 • Van het motormanagement tot het infotainmentsysteem: jouw CUPRA bevat veel verschillende software. Er wordt altijd gewerkt aan het verbeteren van de software. Software-updates zijn eigenlijk een verzameling kleine en grote verbeteringen van de software. De meeste aanpassingen zie of merkt u niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat uw CUPRA optimaal blijft functioneren en beschermd is.

 • Om updates te ontvangen dient u de My CUPRA app (voor CUPRA Born) of de CUPRA CONNECT app (voor CUPRA Formentor, CUPRA Leon of CUPRA Leon Sportstourer) te hebben geïnstalleerd en moet de app gekoppeld zijn met uw auto. Daarnaast moeten alle voorgaande updates zijn geïnstalleerd.

 • Zodra er een update beschikbaar is, ontvangt u een notificatie op het infotainmentsysteem in uw CUPRA. In de CUPRA Born wordt de update automatisch op de achtergrond gedownload en hoeft u alleen zelf de installatie te starten. In de CUPRA Formentor, CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer ontvangt u eerst een notificatie dat u de update kunt downloaden. Zodra het downloaden klaar is ontvangt u een notificatie dat u de update kunt installeren.

  Let op: tijdens de installatie van de update kunt u de auto niet gebruiken. De verwachte installatietijd is afhankelijk van de grootte van de update. Voordat de installatie start, ziet u een inschatting in het infotainmentsysteem. De auto moet tijdens de update op slot staan.

 • Updates worden enkel voor een bepaalde tijd aangeboden. Het is daarom belangrijk om updates zo spoedig mogelijk te installeren zodra ze beschikbaar zijn.

 • Mocht u een update overslaan, dan is het niet mogelijk de daaropvolgende update op afstand te installeren. We raden daarom aan alle updates te installeren.


   

 • Als u een update hebt gemist, dient u naar Huiskes-Kokkeler te gaan. WIj zullen uw CUPRA dan updaten naar de laatste versie. Let op: dit duurt doorgaans één werkdag.


   

 • Ja, aan de update zijn voor jou geen kosten verbonden.

 • Selecteer in het infotainment-systeem ‘Instellingen > Systeeminformatie’. Als je “Software: 0796” ziet staan, komt je CUPRA in aanmerking voor de update.

 • Nee, niet installeren van de update heeft geen gevolgen voor uw garantie.

 • De software-update wordt door ons in het systeem geregistreerd en daarnaast ook gedocumenteerd in het digitale serviceplan.


   

 • Jazeker. Wij zorgen ervoor dat u zonder kosten mobiel blijft tijdens deze operatie. 

 • Dit is een uitvoerige update die wordt geïnstalleerd in combinatie met vervanging van de 12V-accu. Dat moet allebei in de werkplaats gebeuren.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Neem dan gerust contact op via onderstaande button. Of bel 074-255 41 41.

Werkplaats-monteur_4

Plan direct uw onderhoudsbeurt

Belangrijkste voordelen CUPRA-dealeronderhoud:

Gespecialiseerde monteurs
4 jaar garantie op de onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden (e-Hybrid)
Gratis pechhulp in Europa na onderhoud
Altijd vooraf een offerte/prijsopgave, dus geen verrassingen achteraf
100% transparant door persoonlijke video-toelichting van onze monteurs
Altijd vervangend vervoer beschikbaar (o.a. vervangende auto's, gratis leenfiets/e-bike)
Behoud van fabrieksgarantie
Dealeronderhoud verhoogt de restwaarde