Over update 2.4

Voor update 2.4 wordt u door Huiskes-Kokkeler uitgenodigd om uw Volkswagen ID.3 of ID.4 langs te brengen. De update kan namelijk niet over-the-air plaatsvinden. Het updaten naar ID. Software 2.4 update neemt maximaal 1 werkdag in beslag en is geheel kosteloos. Wilt u direct al een afspraak maken? Dan kan dat via onderstaande button.

De update bestaat uit:

 • Vervanging van de 12 volt accu. Deze accu heeft een langere levensduur.
 • Optimalisatie van het warmtebeheer. Dit heeft een positief effect op het energieverbruik en de actieradius.
 • Verbeterde Area View. De camera's aan de voor- en achterkant geven structuren zoals gras en struiken gedetailleerder weer.
 • De update zorgt ervoor dat u de volgende updates weer over-the-air kunt uitvoeren. Over-the-air updates kunt u zelf uitvoeren, zonder een bezoek aan ons. Scroll verder op deze pagina om er meer over te lezen.

Na update 2.4 komt Software Update 3.0 uit. Het kan zijn dat u daar meteen na het bezoek aan onze werkplaats een melding over krijgt. Voor Update 3.0 hoeft u onze werkplaats niet te bezoeken. Update 3.0 bevat echter veel gebruiksgemak voordelen. Voor het installeren van Update 3.0 is Software Update 2.4 noodzakelijk.

Waarom een update?

Van optimalisaties van prestaties en meer functionaliteiten: er zijn genoeg redenen om gebruik te maken van de software-update. De ID.Software-update bevat optimalisaties op het gebied van rijhulpsystemen, entertainment, waarschuwingen en displays. Ook bevat de update diverse andere verbeteringen die bijdragen aan een verhoogde systeemstabiliteit. Daarnaast zorgen updates ook verbeteringen van beveiligingssystemen. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Eerdere updates:

ID. Software Update 2.3. Over-the-Air

Voor deze ID. Software update was het niet nodig om uw auto langs te brengen bij de dealer. Update 2.3. kunt u namelijk zelf installeren. Vanaf het najaar van 2021 was dit mogelijk. Meer informatie over de verbeteringen:

✔ Digitale ontwikkelingen en optimalisaties in het infotainmentsysteem
✔ Verbetering in gebruiksvriendelijkheid van het infotainmentsysteem
✔ Verbeteringen en meer functionaliteiten op uw ID.Light
✔ Verbeterde assistentiesystemen, omgevingssensoren en grootlichtcontroles

We adviseren om de Over-the-Air Software Update 2.3. te downloaden. Hoe? Dat leest u hieronder.

Zo installeert u over-the-air Software Updates

Is uw auto al verbonden met We Connect? Dan kunt u stap 1 tot en met 4 overslaan.

 1. Download de We Connect ID. app voor uw smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Log in met uw Volkswagen ID en voeg uw auto toe.
 3. Activeer uw We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
 4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe Over-the-Air updates tijdens uw rit. Zorg wel dat uw ID. in online modus staat.
 5. Wanneer een update is gedownload, kunt u de update op korte termijn installeren. Uw ID. geeft, wanneer u uw auto parkeert, een melding dat de update klaarstaat voor installatie. Meer details over de inhoud van de update vind u onder 'Meer informatie'.
 6. Wanneer uw update geïnstalleerd wordt, kunt u uw ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer u de installatie start, ziet u op het infotainmentsysteem of u aan alle eisen voldoet, zoals of uw ramen wel gesloten zijn.
 7. Stap uit uw ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat uw ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat u tijdens de installatie uw auto niet kan gebruiken.
 8. Aan het eind van de installatie maakt uw ID. verbinding met het internet. U kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies.

ID. Software Update 2.1.

Voor het uitvoeren van deze update is een bezoek aan een dealerwerkplaats vereist. Bekijk de video rechts voor de verbeteringen of lees hieronder meer over Update 2.1.: 

 • App Connect*
 • Upgrade voor de Augmented Reality Head-up display (alleen voor de 1ST Max)
 • Timer voor op afstand voorverwarmen of -koelen
 • Laadsessie starten op vooraf ingestelde tijdstippen
 • Snelheid aanpassen op basis van verkeerssituatie (zie instructieboekje)
 • Digitale handleidingen in informatiesysteem van uw Volkswagen

Heeft u update 2.1. nog niet laten uitvoeren maar wilt u dat nog wel doen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u nog andere vragen?

Voor de meest gestelde vragen kunt u terecht op de website van Volkswagen Nederland. Staat uw vraag/antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

NIEUW: plan telefonisch uw afspraak in via Jan

Plan uw afspraak in bij 'Jan', onze digitale assistent. Het werkt heel simpel en u kunt 24/7 een afspraak plannen via de telefoon. Probeer het uit en bel nu met Jan. Direct na het maken van de afspraak ontvangt u een reserveringsbevestiging via SMS.

Binnen 3 minuten telefonisch een afspraak plannen
Altijd bereikbaar, 24/7
Direct een SMS-bevestiging
Neemt altijd op, dus geen telefonische wachttijden