Audi RS Q3

De prestatiegerichte SUV

De Audi RS Q3

De Audi RS Q3 staat bekend als de compactere en prestatiegerichte SUV van Audi. Een combinatie van sportieve looks, krachtige prestaties en veel praktische mogelijkheden. De populaire 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor, die ook in de RS 3 en TT RS te vinden zijn, zorgen samen met quattro vierwielaandrijving voor sportieve prestaties. Het RS-sportonderstel plus met actief geregelde dempers zorgt voor extra rijdynamiek en -stabiliteit. Ook beschikt hij over speciale RS-remmen en zijn rode remzadels optioneel. Wilt u helemaal tot het uiterste gaan, kunt u ook kiezen voor keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

De kenmerkende RS-elementen verraden de sportiviteit en prestaties van de Audi RS Q3. Neem de verbrede spatborden, de ovalen eindpijpen of de grote -optionele- 21 inch velgen. Verdere eye-catchers zijn de RS-dakspoiler, honingraat grille, de Kyalamigroene lakkleur en de sportieve voor- & achterbumper die het plaatje helemaal compleet maken.

De auto beschikt over een 2,5 liter vijfcilinder TFSI-motor. Gecombineerd met het vermogen van 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm sprint u binnen 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h. Zijn gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 8,8–8,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 202–203 g/km. Sturen is een ervaring met het RS-sportonderstel. De auto ligt 10 mm lager op de weg dan zijn andere modelsoorten. Als optie zijn de dempers beschikbaar voor nog meer rijdynamiek, de keuze voor meer comfort en voor een betere. Een aangepaste stuurinstallatie is beschikbaar gesteld voor een extra strak stuurkarakter. 

audi-rs-q3-interior

Een sportief interieur

Naast het exterieur is de RS Q3 ook vanbinnen sportiever en completer uitgerust. Het geperforeerde, lederen afgevlakte RS-sportstuur met daarbij de aluminium decoratiebehuizing van het type 'Race' zijn standaard. Als optie kunt u de panelen vervangen voor een afwerking met zwarte koolstofvezel of pianolak. Tevens kunt u ervoor kiezen voor de RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en fijnnappa bekleding, met honingraatstikselpatroon. Daarnaast kunt u kiezen voor blauwe of rode details, waarmee u de sportieve ervaring nog meer naar uw eigen hand zet. Af-fabriek wordt er 'Audi Sport' geprojecteerd op de grond, wanneer u de portieren opent.

1920x1080-rsq3_2020_1487

Tegelijk ruim

De Audi RS Q3 is niet alleen opvallend vanwege zijn sportiviteit. Het is namelijk ook een zeer praktische SUV die uitermate geschikt is voor het vervoeren van (grote) spullen. Zo is er ruimte genoeg voor vijf inzittenden en de bagage ervan. De achterbank is standaard over vijftien centimeter verschuifbaar en de rugleuningen tellen zeven standen. De kofferbak heeft een inhoud van 530 liter tot maar liefst 1.525 liter achterin.

Bekijk hier de Audi RS Q3

Bekijk de Edition 10 Years
Play

Bekijk de Edition 10 Years

Bekijk de opties