Audi RS Q8

Krachtigste SUV-coupé van Audi

Het topmodel van het Audi RS Q-gamma

De Audi RS Q8 is de sportiefste en krachtigste SUV uit de Q-serie en bevat alles wat u van de Audi Sport-familie kunt verwachten. Het is een echte alleskunner, van rustig tot sportief rijden: de RS Q8 stribbelt nooit tegen. Op het gebied van personalisatie weet de RS Q8 iedereen te verbazen. Zo zijn er tientallen personalisatiemogelijkheden die de RS Q8 uw eigen maken.

Met de speciale aankleding is meteen te zien dat het om een RS-model gaat. Dat is mede te danken aan de hoogglanszwarte diffuser met koolstofvezeldwarsverbinding, de kenmerkende ovale RS-uitlaatsierstukken, de wielkastverbredingen, de RS-spoiler bovenaan de achterklep, de aflopende daklijn en natuurlijk de sideskirts. Niet te missen is de legendarische en unieke honingraat grille, waar het RS-gamma van Audi bekend om staat. 

De Audi RS Q8 beschikt over een adembenemende krachtbron. De 4-liter V8-TFSI-motor met 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Newtonmeter, doet niet alleen de bestuurder maar ook voorbijgangers verbazen. Zo lanceert de RS Q8 van 0 naar 100 km/h in slechts 3,8 seconden. Ook zorgt de 48-volt batterij ervoor dat u extra duurzaam kunt rijden. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt daarom 12,1–12,3 l/100 km bij een de gemiddelde CO₂-emissie 276–281 g/km.
 

Ruimtelijk en sportief

Ook het interieur is kenmerkend voor de RS-uitvoering, dankzij functionaliteit en ruimte van de SUV te combineren met de sportiviteit van Audi RS. Standaard is de RS Q8 uitgerust met B&O premium sound system met 3D sound, Stoelverwarming vóór en achter en uiteraard de RS-elementen op de bedieningspanelen. Voorbeelden zijn het afgeplatte stuur met RS-logo, ‘RS Mode’-knop en aluminiumkleurige schakelhendels, de aangepaste Audi virtual cockpit en het speciale RS-menu dat bereikbaar is via het MMI-touchscreen. De standaard sportstoelen bieden goede zijdelingse steun, ook met een vlotte rijstijl. Optioneel zijn de RS-sportstoelen met geperforeerd Valconaleder in zwart of cognacbruin. Daarnaast heeft u bij de zwarte Valconalederen stoelen de keuze uit zwarte, rotsgrijze of expresrode stiksels in honingraatpatroon.

Ervaar hier de RS Q8

Bijzondere prestaties vereenvoudigd

Het bezitten van een sterkte krachtbron is een ding, maar het overbrengen van het vermogen is iets anders. Vandaar dat de Audi RS Q8 beschikt over quattro vierwielaandrijving, die uit te breiden is met het sportdifferentieel. Hierbij zorgt torque vectoring ervoor dat het aandrijfkoppel per wiel is te doseren. Standaard is de ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering met speciale RS-setup en de vierwielbesturing, voor extra wendbaarheid en stabiliteit. Tevens doet de optionele elektromechanische rolstabilisatie er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek, vooral te ervaren in de bochten. Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select. Onder de ‘RS Mode’-stuurknop zit een technische configuratie die met één keer indrukken is op te roepen. Vanzelfsprekend kunt u deze 'RS Mode' invullen naar uw favoriete afstelling. Tot slot informeren wij u dat de topsnelheid van de Audi RS Q8 optioneel is te verhogen van 250 km/h tot 305 km/h.

De Aud RS Q8 highlights

Bevat o.a.:

  • 22" lichtmetalen velgen “10-spaken-ster”-design
  • Matrix LED-koplampen met dynamische knipperlichten
  • Adaptive air suspension sport
  • B&O premium sound system met 3D sound
  • Stoelverwarming vóór en achter
  • Centrale vergrendeling "Keyless-Go"
  • Audi virtual cockpit
  • MMI navigatie plus met MMI touch response
  • Verkeersbordherkenning d.m.v. een camera
  • Achteruitrijcamera