Audi RS Q3 Sportback

Performance is essentieel

De Audi RS Q3 Sportback

Maak kennis met een auto die voor performance, elegantie en sportiviteit staat: de RS Q3 Sportback. Deze krachtpatser blinkt uit door zijn enorme power, de coupé-achtige daklijn en het praktisch vermogen van een SUV. Aan de basis van de RS Q3 Sportback staat de prijswinnende 2.5-liter TFSI vijfcilinder met een vermogen van 294 kW/400 pk met een koppel van 480 Nm en een topsnelheid van 250 km/h. Optioneel kan de topsnelheid worden opgevoerd naar 280 km/h.

Het gemiddeld brandstofverbruik van deze krachtige SUV bedraagt 9,6 l/100 km, bij een gemiddelde CO₂-emissie van 218–228 g/km. Speciaal voor de RS Q3 Sportback is er een aangepaste stuurinstallatie gemonteerd om het rijcomfort te verbeteren en het sportieve stuurkarakter te optimaliseren. Ook ligt hij 10 mm lager dankzij het RS-onderstel dat standaard op de auto is bevestigd. Daarnaast heeft de RS Q3 Sportback nog veel meer in zijn mars. Zo beschikt hij namelijk over speciale RS-remzadels & -schijven, optionele rode remzadels en meerdere alcantara-elementen in het interieur. Mocht u voor maximale prestaties gaan, zijn de keramische remmen die u kunt samenstellen met remklauwen in verschillende kleuren (grijs, rood of blauw), één van de must-haves. 

De dempers zijn optioneel instelbaar voor nog meer rijdynamiek en -stabiliteit, een betere handelbaarheid en de keuzemogelijkheid voor meer comfort. 

Onze RS Q3 voorraad

audi-rs-q3-sportback-interior

Het interieur

Het interieur van de Audi RS Q3 ademt het RS-karakter. Zo ziet en voelt u bij het vasthouden van het RS-sportstuur direct dat de RS Q3 Sportback veel te bieden heeft. Standaard is de onderzijde afgevlakt met leder beklede RS-sportstuur en de antraciete aluminium decoratielijsten van het type Race. De panelen zijn ook te vervangen door een afwerking met zwarte pianolak of koolstofvezel. Voor nog meer sportiviteit in het interieur, is het mogelijk om de RS-stoelen te laten voorzien van rode of blauwe honinggraatstiksels. Nog een detail: wanneer u tijdens het in- en uitstappen het portier opent, wordt het 'Audi Sport' embleem op de grond geprojecteerd. Ook aan ruimte ontbreekt het niet, de kofferbak heeft een inhoud van 530 liter en met de leuningen plat past zelfs 1.400 liter achterin.

rsq34

Virtual cockpit

De RS Q3 Sportback is in het bezit van high-res Audi virtual cockpit en een 12,3 inch grote MMI-touchscreen welke is voorzien van Full-HD kwaliteit. Het instrumentarium met RS-graphics is naar wens te upgraden naar bijvoorbeeld een schakelindicator, acceleratiemetingen, vermogen en koppel kan tonen.

Bekijk hier de Audi RS Q3 Sportback

Bekijk de opties