De tijdlijn van de Audi A3 Allstreet

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden

De geheel nieuwe A3 Allstreet

De Audi A3 is altijd al geliefd geweest vanwege zijn compactheid en tegelijkertijd toch ruimte biedt. Het modellengamma van de Audi A3 is nu uitgebreid met een geheel nieuwe uitvoering: de Audi A3 Allstreet. Markante offroad-details en de octogonale Audi Singleframe leveren een krachtige en onderscheidende uitstraling op. 

Talloze geavanceerde rijhulpsystemen en andere features, waaronder de 7-traps S tronic transmissie met dubbele koppeling, dragen bij aan het onverstoorbare rijkarakter. U rijdt dynamisch door de stad en comfortabel op langere routes.

A3_2023_5717

Contrastrijk

Met de Audi A3 Allstreet kiest u voor de meest uitgesproken versie van de Audi A3-familie. De lakkleur Pythongeel metallic zet het onderscheidende crossover-ontwerp met de donkergekleurde offroad-elementen extra in de kijker.

Ervaar digitalisering

Navigeren, communiceren, u laten informeren en van het omvangrijke infotainmentaanbod genieten: het kan allemaal met MMI navigatie plus met MMI touch. Daarmee is bovendien een ruime selectie aan Audi connect-toepassingen beschikbaar die de digitale kant van mobiliteit voor u ontsluiten.

De Audi A3 Allstreet in beeld

Over de Audi A3

De rijke historie van de Audi A3 gaat ver terug tot 1996, het jaar waarin de Audi A3 voor het eerst werd uitgebracht. De Audi A3 werd hét instapmodel van Audi voor mensen die op zoek waren naar een compacte maar luxe middenklasse auto. Inmiddels zijn we bij de vierde generatie Audi A3 met de nieuwe Audi A3 Sportback & Limousine welke in 2020 geïntroduceerd zijn. Gedurende de jaren is de Audi A3 voorzien van meerdere facelifts binnen elke generatie. 

Audi A3 Sportback

De Audi A3 Sportback is tijdens de tweede generatie A3 op de markt gebracht in 2004. Dit is niet de eerste 5-deurs Audi A3, aangezien in 1999 de Audi A3 al als 5-deurs op de markt is gebracht. Echter heeft dat model nooit de naam Sportback gekregen. Dat gebeurde dus wel in 2004. 

In de derde generatie Audi A3 is de keuze qua modellen nog verder uitgebreid, met onder meer de Audi A3 sedan welke nu als A3 Limousine door het leven gaat. Ook is de Audi A3 Cabriolet in deze derde generatie opnieuw aanwezig na in 2008 al geïntroduceerd te zijn met een stoffen softtop. 

In 2020 en 2024 vernieuwd

In 2020 en in 2024 zijn zowel de Audi A3 Sportback en Limousine compleet vernieuwd. Het is een duidelijke vernieuwing ten opzichte van de voorgaande generatie, waarbij de stoere en strak gelijnde grille, agressief gestylde flanken en sportieve details zoals grote luchtinlaten, diffuser en dakspoiler opvallen.

Audi A3 Allstreet

Vanaf nu is er - naast de A3 Limousine en Sportback - een uitvoering aan het modellengamma toegevoegd: de Audi A3 Allstreet.