Kopen incl. BTW

€ 37.600,-

Private leasen p/m v.a.

€ 525,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 583,-

Financieren p/m v.a.

€ 491,-

Audi A3 Sportback

De  Audi A3 Sportback oogt compact, maar heeft door zijn lange wielbasis van 2,64 meter een ruim interieur. Hij is 4,34 meter lang, 1,82 meter breed en 1,43 meter hoog. Het sportieve karakter wordt versterkt door de lagere zitpositie voorin, hierdoor heeft u tevens meer hoofdruimte. De bagageruimte heeft een inhoud die varieert van 380-1.200 liter middels de verstelbare laadvloer. Een elektrische achterklep met voetbediening is optioneel. 

Standaard op de Audi A3 Sportback is Audi pre sense front, dat aanrijdingen helpt te voorkomen, en lane departure warning. Adaptive cruise assist is onderdeel van het assistentiepakket. Het systeem houdt een veilige afstand ten opzichte van de voorligger en helpt de A3 binnen de wegmarkering te blijven. Bij file kan dit systeem de auto ook automatisch afremmen tot stilstand, hierdoor rijdt u nog comfortabeler in langzaam verkeer. Grootlichtassistent, emergency assist, efficiency assist, park assist en parking system plus (automatisch inparkeren mogelijk) zijn ook onderdeel van hetzelfde assistentiepakket. 

Verschillende motor-uitvoeringen

De nadruk bij de nieuwe Audi A3 ligt op rijdynamiek en sportiviteit. Het onderstel van de vierde generatie staat hierbij aan de basis, het loopt namelijk over van de innovatieve technologieën. Bekijk hier ook de A3 Limousine. De nieuwe Audi A3 is volledig gedigitaliseerd en verkrijgbaar met een breed scala aan efficiënte en krachtige motoren. De nieuwe Audi A3 Sportback staat nu in onze Audi showrooms in Hengelo en Doetinchem en is bestelbaar met de volgende krachtbronnen:

 • 30 TFSI handgeschakeld (6-bak)
 • 30 TFSI S tronic automaat
 • 35 TFSI hangeschakeld (6-bak)
 • 35 TFSI S tronic automaat
 • 45 TFSI e S tronic automaat

Strak interieur

Het interieur van de A3 Sportback laat absoluut niets aan de verbeelding over. Het ontwerp van het dashboard is net zo sportief als de buitenkant. Het is doordacht op de bestuurder gericht en straalt prachtig dankzij het 10,1 inch MMI-touchscreen met een hoogglans zwarte afwerking. Binnenin brengen de Audi sportstoelen (optioneel verkrijgbaar) en de opgeruimde middenconsole een gevoel van dynamiek. Met het keuze-element van het optionele ambient light kun je de verlichting in de nieuwe A3 Sportback aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en stemming.

Opvallende details

De A3 Sportback is optioneel verkrijgbaar met fraaie, sportieve velgen. Deze 5-V-spaak Acumen lichtmetalen velgen zijn zwart met quartzgrijs en signaalrode accenten. Ook is de dakspoiler van carbon optioneel voor een extra krachtige uitstraling en kan het helemaal afgemaakt worden met carbon spiegelkappen.

De Audi A3 Sportback in beeld

Standaarduitrusting van de nieuwe A3 Sportback Pro Line

 • 16" lichtmetalen velgen “5-dubbelarm”-design
 • Audi Smartphone Interface (Apple CarPlay)
 • Comfortairconditioning 2-zones
 • Draadloze telefoonlader (Qi)
 • Parkeerhulp achter
 • Cruise control

Overige uitvoeringen A3 Sportback

Quattro in detail

Bij de nieuwe A3 bevindt de koppeling van het quattro-systeem aan het einde van de aandrijfas, dit is zeer gunstig voor de asbelasting. De koppelverdeling is in het Audi drive select-systeem geïntegreerd. Het systeem houdt rekening met de feedback die het krijgt van de rijomstandigheden, het wegdek en ook vooral van rijstijl van de bestuurder. 

Het vierwielaandrijvingssysteem verdeelt bij normale omstandigheden het grootste deel van het vermogen over de vooras. Het systeem verdeelt het vermogen naar de achteras bij het optrekken of wanneer de tractie op de vooras ontbreekt; dit doet het razendsnel. Wanneer er voor een sportieve rijstijl wordt gekozen, kan het systeem ervoor kiezen om een deel van het koppel naar achteras te sturen zodat de de A3 nog meer stabiliteit in de bochten heeft. 

Onze Audi A3 Sportback voorraad

Over de Audi A3

De rijke historie van de Audi A3 gaat ver terug tot 1996, het jaar waarin de Audi A3 voor het eerst werd uitgebracht. De Audi A3 werd hét instapmodel van Audi voor mensen die op zoek waren naar een compacte maar luxe middenklasse auto. Inmiddels zijn we bij de vierde generatie Audi A3 met de nieuwe Audi A3 Sportback & Limousine welke in 2020 geïntroduceerd zijn. Gedurende de jaren is de Audi A3 voorzien van meerdere facelifts binnen elke generatie. 

Audi A3 Sportback

De Audi A3 Sportback is tijdens de tweede generatie A3 op de markt gebracht in 2004. Dit is niet de eerste 5-deurs Audi A3, aangezien in 1999 de Audi A3 al als 5-deurs op de markt is gebracht. Echter heeft dat model nooit de naam Sportback gekregen. Dat gebeurde dus wel in 2004. 

In de derde generatie Audi A3 is de keuze qua modellen nog verder uitgebreid, met onder meer de Audi A3 sedan welke nu als A3 Limousine door het leven gaat. Ook is de Audi A3 Cabriolet in deze derde generatie opnieuw aanwezig na in 2008 al geïntroduceerd te zijn met een stoffen softtop. 

Begin 2020 vernieuwd

In 2020 zijn zowel de Audi A3 Sportback en Limousine compleet vernieuwd en is de 4e generatie Audi A3 een feit. Het is een duidelijke vernieuwing ten opzichte van de derde generatie, waarbij de stoere en strak gelijnde grille, agressief gestylde flanken en sportieve detailis als grote luchtinlaten, diffuser en dakspoiler opvallen.

Veelgestelde vragen over de Audi A3 Sportback

Welke Audi A3 Sportback uitvoeringen zijn er?
De Audi A3 is te verkrijgen als Advanced edition, Pro Line en S edition en edition one uitvoering.

Wat is de prijs van de nieuwe Audi A3 Sportback?
De nieuwe Audi A3 Sportback is verkrijgbaar vanaf €35.451,-.

Is de Audi A3 Sportback te verkrijgen met een automaat?
De Audi A3 Sportback is met elke uitvoering uit te rusten met een S tronic automaat.

Wat is de private lease prijs van de Audi A3 Sportback?
Bekijk onze website voor de meest actuele Audi A3 Sportback Private Lease acties en de scherpste vanafprijzen.