Kopen incl. BTW

€ 131.508,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 1.687,-

Financieren p/m v.a.

€ 1.444,-

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Een 5,3 meter lange limousine met een exclusief karakter: de Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Vol met de nieuwste technologie, comfort van het hoogste niveau en een hoogstaande uitrusting. Deze A8 L is aangedreven met een krachtige benzinemotor en een elektromotor. 

Zoals vermeld, is de Audi A8 L 60 TFSI e quattro een plug-in hybride. Hiermee kunt u met een volle accu volgens de WLTP-verbruiksnorm 46 kilometer puur elektrisch afleggen. Wanneer u helemaal elektrisch rijdt, is er een snelheid van 135 km/h haalbaar. Is de accu bezig met opladen? Dan komt de 3.0 V6 TFSI-motor om de hoek kijken. Danzkij de twee motoren beschikt deze A8 over een gecombineerd vermogen van 330 kW/448 pk en accelereert hij van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden. De innovatieve aandrijflijn is goed voor een officieel gemiddeld brandstofverbruik van 2,5–2,7 l/100 km, een gemiddeld stroomverbruik van 20,9–21,2 kWh/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 57–61 g/km.

Het gebruik van de elektromotor wordt vooral aangeraden in stadsverkeer aangezien het remmen en optrekken met een elektromotor -zonder schakelmoment- uiterst comfortabel, vloeiend en vrijwel geluidloos gebeurt. Daarnaast wordt de energie die wordt geleverd tijdens het remmen, omgezet in stroom voor de accu, wat ook wel recupereren wordt genoemd.

Slimme laadoplossingen

Met behulp van geavanceerde technologieën maakt de Audi A8 L 60 TFSI e quattro efficiënt gebruik van elke kilometer. Door de navigatieroute vooraf te analyseren, bepaalt de auto welke onderdelen van de aandrijflijn op welk moment moeten bijdragen, om zo de actieradius te maximaliseren. De bestuurder heeft ook invloed op deze techniek met drie instellingen, bijvoorbeeld om elektrisch te rijden in een milieuzone door de stroom vast te houden. Opladen is eenvoudig dankzij het uitgebreide netwerk van laadpalen in Nederland en het groeiende aantal laadpunten in heel Europa. Bij de plug-in hybride A8 wordt standaard de Shuttel-pas geleverd voor opladen en mobiliteitsoplossingen. Bovendien biedt de Audi e-tron Charging Service toegang tot meer dan 110.000 publieke laadpunten in Europa.

A8 interior

Voel u thuis in het interieur

Alles draait in deze limousine om een aangename sfeer en verblijfscomfort. Voor- en achterin is het meubilair comfortabel en het zorgt voor een aangename lichaamsondersteuning. Welke stoelen er in uw auto komen kunt u zelf bepalen. De comfortstoel wordt zo genoemd omdat er pneumatische instelbare zijwangen zijn die in drie standen in te stellen zijn. Van hoog niveau is de standaarduitrusting, dit door de stoelverwarming voor- en achterin, de standkachel, de mooie decoratielijsten en de bedieningspanelen die op zwart glas lijken.  

Ontspannen onderweg

De verlengde versie van de Audi A8 biedt exclusieve functies voor achterpassagiers, zoals aparte stoelen met een doorlopende lederen middenconsole. Voor ultiem comfort raden we de relax-comfortstoel aan, compleet met elektrisch uitschuifbare voetensteun, verwarming en massagefunctie. De stoel kan elektrisch worden aangepast, inclusief de comfortabele hoofdsteun. Stoelverwarming, -ventilatie en -massage zijn inbegrepen.

Virtuele wereld

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro biedt het meest geavanceerde infotainmentsysteem van Audi: 'MMI navigatie plus met MMI touch response'. Het dashboard bevat twee grote schermen, waarbij het bovenste scherm dient voor het bedienen van de infotainmentfuncties. Dit wordt moeiteloos gedaan door middel van aanraakgevoelige knoppen die een voelbare en hoorbare klik simuleren. De naadloze integratie van Audi's webgebaseerde diensten via Audi Connect voegt aanzienlijke waarde toe, vooral zichtbaar in de vorm van Google Earth™-navigatiekaarten. Bovendien profiteert u van real-time verkeersinformatie. Daarnaast biedt de myAudi-smartphoneapp de mogelijkheid om vanaf elke locatie met een goede verbinding toegang te krijgen tot uw auto. Zo kunt u bijvoorbeeld de portieren ontgrendelen en de huidige elektrische actieradius en batterijpercentage bekijken.

Bekijk de Audi A8 L TFSI e

Uitrusting Pro Line bevat o.a.:

  • LED-koplampen
  • Lichtmetalen velgen 18" "5-V-spaak"-design
  • MMI navigatie plus met "Audi Touch Respons"
  • Leder Valetta
  • Stoelen voor verwarmbaar met elektrische verstelling