Kopen incl. BTW

€ 35.400,-

Private leasen p/m v.a.

€ 559,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 499,-

Financieren p/m v.a.

€ 614,-

Eerste 100% elektrische CUPRA

De CUPRA Born is de eerste volledig elektrische CUPRA op het MEB-platform van de Volkswagen Groep

✓ Beschikbaar voor proefritten

✓ Vraag ons naar de leasemogelijkheden

✓ WLTP-actieradius van maximaal 424 km

✓ Acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden

Sportief ogende proporties

Aerodynamica speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de actieradius van de CUPRA Born. Zo heeft hij geen traditionele grille, maar zijn er wel instroomopeningen lager in de neus om de batterijen te koelen. Omdat de elektrische aandrijflijn zo compact is, konden de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie worden gezet, wat de CUPRA sportief ogende proporties geeft.

De a-stijlen van de Born staan verder naar voren dan bij andere auto’s. Daarbij is op de flanken een zogenoemd luchtgordijn in het design geïntegreerd en prijkt aan de achterzijde een dubbele dakspoiler. De turbinevormige 20-inch wielen zijn zodanig ontworpen dat ze een positieve luchtstroom creëren en tegelijkertijd de remmen koelen.

Maximale interieurruimte

Doordat de elektrische aandrijflijn weinig ruimte inneemt, kon CUPRA de interieurruimte maximaliseren. In de cabine komen alle lijnen samen aan de bestuurderskant, wat benadrukt dat de focus van de Born op het rijden ligt. Uiteraard is het model uitgerust met een digitale cockpit en een infotainment systeem met een 12-inch scherm in het midden van het dashboard.

CUPRA Born uitvoeringen

Ervaar de voordelen van de CUPRA Born
Play

Ervaar de voordelen van de CUPRA Born

Compleet aan rijplezier

In de Born bevindt het accupakket zich in de bodem van de auto. Dit zorgt voor een laag zwaartepunt en een ideale (50/50) gewichtsverdeling. Samen met een sportief onderstel met een multilink achterwielophanging én achterwielaandrijving garandeert die combinatie een zeer sportief weggedrag en maximaal rijplezier.

De Dynamic Chassis Control (DCC) biedt keuze uit meerdere rijstanden: Range (optimale efficiency), Comfort, Individual en CUPRA. Ook progressive steering en de sportmodus van het ESC-stabiliteitscontrolesysteem geven het echte sportieve CUPRA-gevoel. Afhankelijk van de uitvoering heeft de Born 18, 19 of 20 inch velgen. Zelfs remmen met de Born geeft energie. De meeste dagelijkse remacties (vertraging tot 0,3 g) worden uitgevoerd door de elektromotor. De energie die daarbij vrijkomt wordt omgezet in elektriciteit waarmee de accu wordt geladen. Dit slimme systeem zorgt voor minimaal slijtage van het remsysteem.

Semi-autonome systemen

Tot slot ondersteunt de CUPRA Born zijn bestuurder met een hoge mate van connectiviteit en enkele semi-zelfrijdende systemen. Hij is niveau 2-autonoom, wat betekent dat hij in een aantal situaties zelf kan sturen, accelereren en afremmen. Ook profiteert de CUPRA Born van onder meer Intelligent Park Assist.

Exclusief bij ons verkrijgbaar: de CUPRA Born Bocanegra

De CUPRA Born Bocanegra is een knipoog naar het verleden, hij is namelijk gebaseerd op een uitvoering van de Ibiza, die al eerder is gepresenteerd in het gamma van SEAT en bekend stond om zijn zwarte mond (Bocanegra). Wij hebben met onze Styling en Performance afdeling het design van deze Ibiza terug laten keren in 2023 op de elektrische CUPRA Born. Naast zijn zwarte front heeft hij nog veel meer unieke upgrades, bekijk alle verbeterde details via de onderstaande button.

Prestaties & laadspecificaties

Aandrijvingen

Opladen

Max. vermogen: 150 kW/204 pkMax. vermogen: 170 kW/231 pkAC 7,4 kW 0% - 100% SOC1 (wallbox of publiek laden) 09:30
Max. koppel: 310 NmMax. koppel: 310 NmAC 11 kW 0% - 100% SOC1 (wallbox of publiek laden) 06:15
Topsnelheid: 160 km/uTopsnelheid: 160 km/uDC 100 kW 5% - 80% SOC1 (snellader) 00:35
0-100 km/u: 7,3 sec0-100 km/u: 6,6 secDC 100 kW voor 100 km actieradius (5% SOC1 / WLTP) 00:08

Afmetingen

De afmetingen van de CUPRA Born zijn als volgt:

  • Lengte: 4322 cm
  • Breedte exclusief / inclusief buitenspiegels: 1778 / 1809 cm
  • Hoogte: 1540 cm
  • Wielbasis: 2766 cm
  • Spoorbreedte voor: 1537 cm
  • Spoorbreedte achter: 1514 cm
  • Bagageruimte: 385 Liter