Private Leasen

Lees hier alle veelgestelde vragen omtrent Private Lease. 

 • Onze Private Lease betreft een vorm van operationele lease speciaal voor particulieren. Je kiest een nieuwe auto en sluit daarvoor een leasecontract af op basis van een vooraf afgesproken looptijd en kilometrage. Vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag aan ons waarin alle kosten zijn inbegrepen, behalve voor de brandstof, deze is voor je eigen rekening. Na afloop van het contract lever je de auto gewoon weer in, zonder overnameverplichting. 

  Voor meer informatie over wat Private Lease inhoudt en wat de voordelen ervan voor je kunnen zijn, lees hier meer.

 • Bij een Private Lease contract horen eerlijke algemene voorwaarden welke tot stand zijn gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Hierbij treft u geen addertjes onder het gras, maar duidelijk omschreven voorwaarden waar wij ons als leasemaatschappij aan dienen te houden. 

 • HK Autolease biedt duidelijk inzicht in welke zaken er allemaal in de dealerprijs zitten.

  Binnen het Private Lease contract zijn de volgende zaken inbegrepen:
  » Onderhoud
  » Reparatie
  » WA/Casco (All-Risk) verzekering inclusief inzittenden verzekering (SVI)
  » Pechhulp
  » Vervangend vervoer
  » Houderschapsbelasting

  Klik hier om meer te lezen over wat Private Lease inhoudt en welke voordelen het kan bieden. 

 • Samen met jou bekijken en beoordelen wij hoeveel je wilt en kunt betalen voor de leaseauto. Hiermee bieden wij je de zekerheid dat je de maandelijkste leasekosten zonder problemen kunt betalen. 

 • Om je de juiste keuze te laten maken om straks zorgeloos te kunnen rijden, bieden wij je een bedenktijd van 14 dagen. 

 • Klachtenprocedure

  HK Autolease streeft ernaar alle dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren. Daarbij spelen onder meer inhoud, bereikbaarheid, snelheid van werken, bejegening en informatievoorziening een rol. Ben je ontevreden over de dienstverlening, dan kun je contact opnemen met HK Autolease. Wij beschouwen klachten als een uitgelezen kans om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren, zodat wij onze klanten beter kunnen adviseren.

  Een klacht indienen

  Wil je een klacht indienen? Om verzekerd te zijn van een goede afhandeling van de klacht heeft HK Autolease een duidelijke klachtenprocedure.

  Een klacht indienen per telefoon kan per via  telefoonnummer 074-2554101, via info@hkautolease.nl, via het contactformulier en via de post.

  HK Autolease B.V. 
  Postbus 160 
  7550AD Hengelo

  Omschrijving van je klacht
  Omschrijf duidelijk de klacht en waarom je niet tevreden bent. Vermeld daarnaast altijd de persoonlijke gegevens.

  Reactie binnen 5 dagen 
  HK Autolease streeft ernaar zo snel mogelijk te reageren. Je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur een ontvangstbevestiging op je klacht en we streven ernaar om binnen 5 werkdagen je klacht naar tevredenheid op te lossen.

  Kom je er samen met HK Autolease niet uit? Dan is het mogelijk om de Geschillencommissie Private Lease te benaderen. Kijk hiervoor op www.degeschillencommissie.nl.

 • Met all-in bedoelen we ook écht all-in: je betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

  » Afschrijving en rente
  » Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
  » Schadeherstel
  » Houderschapsbelasting
  » Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
  » Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
  » Inclusief BTW en BPM

  Bij niet-verhaalbare schades kost het  je dus alléén je eigen risico (€ 275,- per schadegeval). Eventuele extra’s zoals winterbanden (v.a. € 15,- p.m.) zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

 • Bij HK Autolease rekenen we standaard met 10.000 km per jaar en dit is uit te breiden tot een maximum van 30.000 km per jaar. Rijd je meer dan het vastgestelde aantal kilometers? Dan rekenen we deze kilometers af tegen het meer-kilometer bedrag zoals vermeld op je contract. We rekenen met een jaarkilometrage, dus in de tussentijd maakt het niet uit hoeveel kilometers je maakt. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie en rijd je 3.000 km in drie weken? Dan kun je de overige 7.000 kilometers verdeeld over het jaar verrijden.

 • Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die je voor ogen heeft, zodat je zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals je verwacht, en dat begrijpen we.

 • Omdat het contract rechtstreeks met jou wordt afgesloten, is er geen sprake van bijtelling. Er is enkel sprake van bijtelling wanneer je werkgever een leaseauto aan jou ter beschikking stelt, of wanneer je werkgever de volledige kosten van je Private Lease auto vergoedt.

 • Ja, in tegenstelling tot veel andere privé lease aanbieders is bij ons de houderschapsbelasting ook inbegrepen in het leasecontract. Met all-in bedoelen we ook écht all-in!

 • Het leasebedrag staat in principe vast gedurende de contractperiode, tenzij de assurantiekosten en/of de houderschapsbelasting wordt verhoogd door de overheid. Rijd je fors meer of minder kilometers per jaar? Dan zullen we het contract hercalculeren zodat je toch een contract hebt dat voor jou op maat gemaakt is.

 • Ja, het is verplicht om de auto te onderhouden bij een garage van Huiskes-Kokkeler. Wij hebben vestigingen in Hengelo, Enschede, Almelo en Oldenzaal. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat de auto wordt onderhouden volgens het serviceboekje van het voertuig.

 • Wanneer je meer kilometers rijdt dan in je contract staat weergegeven, zal er een hercalculatie plaatsvinden. Zo is het contract altijd afgestemd op jouw situatie.

 • Bij tussentijdse beëindiging na het eerste jaar wordt de opzeggingsvergoeding op twee manieren berekend. Wij hanteren vervolgens de methode die voor u het meest gunstig is.

  De volgende berekening worden gemaakt:

  1. Je betaalt maximaal 40% van de nog resterende leasetermijnen óf
  2. Je betaalt het verschil tussen de totale leasetermijn die je had moeten betalen bij de ‘nieuwe’ werkelijke looptijd en de totale leasetermijn die je daadwerkelijk hebt betaald.

  Om dit te verduidelijken volgt nu een voorbeeld:

  Stel je hebt een leasecontract voor 60 maanden en 15.000 km per jaar, waarvoor je een leasetarief betaalt van 265 euro per maand. Na 48 maanden en 45.000 gereden kilometers besluit je echter dat je het leasecontract voortijdig wil beëindigen. Het leasetarief voor je auto bij 48 maanden en 15.000 km per jaar zou € 275,- per maand zijn geweest.

  • Bij berekening 1 betaal je een bedrag van 12 (de resterende looptijd) maal 265 (leasebedrag) maal 40% is € 1.752,-.
  • Bij berekening 2 betaalt je  48 maal het verschil tussen 275 minus 265, te weten € 480,-.

  In dit geval is berekening 2 voor jou het meest gunstig. Daarom bedraagt de opzeggingsvergoeding in dit geval € 480,-.

  Bij tussentijdse beëindiging binnen het eerste jaar na inzet van het leasecontract, betaal je de volledige leasetermijnen voor het eerste jaar. Daarnaast betaal je de beëindigingskosten voor de overige leasetermijnen zoals hierboven beschreven.

 • Na afloop van het Private Lease contract lever je de auto weer in bij HK Autolease. Je bent dus niet verplicht om de auto over te nemen. Indien je dit wél wenst, krijg je de eerste mogelijkheid om het voertuig over te nemen.

 • Met all-in bedoelen we ook écht all-in: je betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

  » Afschrijving en rente
  » Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
  » Schadeherstel
  » Houderschapsbelasting
  » Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
  » Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
  » Inclusief BTW en BPM

  Bij niet-verhaalbare schades kost het je dus alléén je eigen risico per schadegeval. Eventuele extra’s zoals winterbanden zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

 • Ja, dit is mogelijk! Je krijgt dan de inruilwaarde van je auto op je bankrekening gestort als cashback. De inruilwaarde in mindering brengen op je private lease maandbedrag is niet mogelijk. 

 • Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

 • In de meeste gevallen hoef je geen borg te voldoen. Afhankelijk van het type voertuig en het door ons ingeschatte risico is het echter wel mogelijk dat wij om een borgstelling vragen. Een aanbetaling inbrengen in het leasecontract is niet mogelijk.

 • Wij vragen om een kopie van uw rijbewijs, salarisspecificatie en bankafschrift (voorzien van de NAW-gegevens). Deze informatie zal worden gebruikt om het financiële risico in te schatten waarbij wij onder andere gebruik maken van de EDR Credit Services (www.edrcreditservices.nl). Tijdens het offertetraject kan het zijn dat je mogelijk gebeld wordt door de EDR voor het verzamelen van aanvullende informatie.

 • Ja, bij het sluiten van een leasecontract wordt dit contract geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Daarnaast geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. Bij het afsluiten van het contract wordt 100% van het totaal van de leasetermijnen doorgegeven aan de BKR.

  Rekenvoorbeeld:
  Stel je leaset via Private Lease een auto voor € 225,- per maand, op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag als volgt berekend: 48 maanden x € 225,- = € 10.800,-. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

 • Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die je voor ogen hebt, zodat je zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals je verwacht, en dat begrijpen we.

 • Al onze voertuigen worden All-risk (WA-Casco) verzekerd met aanvullend schadeverzekering inzittenden (SVI). Bij niet verhaalbare schade geldt een eigen risico van € 500,- per schadegeval, waarbij er geen sprake is van een bonus/malus-systeem. Dit betekent dat je verzekeringstarief niet verhoogd wordt na een gereden schade. Je kunt je eigen risico ook door een lage maandelijkse bijdrage verlagen naar € 275,- per schadegeval. 

 • De algemene voorwaarden van het Keurmerk Private Lease vind je hier (PDF, opent in een nieuw venster).

 • Bij inname van je privé lease auto wordt een voertuiginspectie uitgevoerd. Waar kijken we naar en wat is goed om te weten?

  Dat vind je in dit document (PDF, opent in een nieuw venster).

  Aanvullende vragen? Stel je vraag via vraag@hkautolease.nl 

 • Onze verzekeringsvoorwaarden vind je hier (PDF, opent in een nieuw venster).

 • Op onze private lease dienstverlening is ons privacy statement van toepassing.