Jubileum vol activiteiten

Op 10 oktober 1983, bijna 40 jaar geleden, werd Audi Sport GmbH opgericht onder de naam quattro GmbH. Tegenwoordig staat Audi Sport bekend om zijn sportieve en exclusieve imago, zowel op het circuit als op de openbare weg. Het iconische rode ruitlogo symboliseert ultieme prestaties en sportiviteit. Dit weekend, van 18 tot 21 mei, begint Audi Sport een jubileumjaar vol activiteiten met de 24 Uren van de Nürburgring als aftrap.

audisport2

'Groene Hel'

Welkom in de wereld van Audi Sport, waar sportiviteit draait om prestaties die de tand des tijds hebben doorstaan, met meer dan een kwart miljoen adembenemende auto's geproduceerd in slechts één decennium. Maar dat is niet alles - er zijn ook meer dan 400 autosporttitels behaald, geaccentueerd door een indrukwekkende speeltuin: de Nürburgring-Nordschleife, bekend als de legendarische 'Groene Hel'. Op het klassieke circuit van 20,832 kilometer lang, met 73 bochten en hoogteverschillen tot wel 300 meter, heeft Audi Sport GmbH zijn ware essentie gevonden. Geen enkele andere plek heeft zo'n sterke band met onze gepassioneerde fanbase.

audisport1

Al 20 jaar partner

Sinds 2002 is Audi trots sponsor van de beroemde 24-uursrace, waar de raceorganisatie wordt voorzien van onze ongeëvenaarde voertuigen. Maar dat is nog niet alles, want sinds 2009 schittert de Audi R8 LMS op deze uitdagende race, een hoogtepunt waar we elk jaar weer naar uitkijken. Audi Sport customer racing, onze klantendivisie die al sinds 2011 deel uitmaakt van ons voormalige quattro GmbH, is onlosmakelijk verbonden met dit spektakel.

Met zes indrukwekkende overall zeges en nog eens drie overwinningen in de GT3-klasse, staat Audi aan de top als de meest succesvolle autofabrikant in het GT3-tijdperk van deze legendarische endurance-klassieker op de 'Groene Hel'.

audisport11

Helden worden geboren

Op het meest uitdagende circuit ter wereld, de Nordschleife, worden niet alleen autosportlegendes geboren, maar ook de iconische Audi-modellen van Audi Sport GmbH getemd. Met elke nieuwe R- en RS-editie wordt duizenden kilometers afgelegd op de beruchte 'Groene Hel'. De Nürburgring is niet zomaar een racecircuit, het is een magische plek voor Audi-fans over de hele wereld. Daarom hebben we besloten om onze 40e verjaardag te vieren tijdens de legendarische 24-uursrace. Voor Rolf Michl, de Managing Director van Audi Sport GmbH en het brein achter de autosportprestaties, is de Nürburgring-Nordschleife meer dan alleen een raceparadijs. Het is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van Audi’s productieauto's. Elk model wordt onderworpen aan extreme omstandigheden, zodat het klaargestoomd kan worden voor de uitdagingen van de weg. Welkom in het mekka van de autosport, waar Audi zijn ware kracht onthult en zijn passie voor innovatie tot leven brengt.

audisport6

Speciale retrodesigns

Op de legendarische Nürburgring wordt het jubileumjaar van Audi Sport GmbH met volle glorie ingeluid. Dit weekend zullen de vier Audi's R8 LMS van de Audi Sport Teams schitteren in opvallende retrodesigns, geïnspireerd door de iconische kleurstellingen uit de rijke autosporthistorie van Audi. Een waardige viering van 40 jaar excellente prestaties. Alsof dat nog niet genoeg is, zullen voormalige DTM-kampioenen Mike Rockenfeller, Timo Scheider en Martin Tomczyk de race aangaan met startnummer 40 op hun bolides. De Audi R8 LMS van het Audi Sport Team Scherer PHX zal optisch gebaseerd zijn op de onverschrokken Audi V8 quattro DTM uit 1992. Een eerbetoon aan de glorie van het verleden en een belofte voor de toekomst. Dit is Audi Sport in zijn puurste vorm, klaar om opnieuw geschiedenis te schrijven.

audisport3

Iconische Audi Sport-modellen

De passie van Audi Sport kent geen grenzen, zowel op als naast het circuit. Ter ere van het jubileum wordt er groots uitgepakt. Bewonder de iconische modellen die de geschiedenis van Audi hebben gevormd. Van de legendarische eerste-generatie Audi R8 en RS 4 Avant tot de adembenemende R8 GT en de onverslaanbare RS 4 Avant competition. Maar er is meer. Sta versteld van de volledig elektrische Audi S1 Hoonitron, waarmee de legendarische Ken Block de Strip van Las Vegas overmeesterde in de adembenemende 'Electrikhana' video. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de toeschouwers vlak voor de start van de 24-uursrace genieten van een indrukwekkend schouwspel: een colonne van sportieve Audi-modellen die in harmonie over het circuit rijden. Voel de opwinding, de kracht en de geest van Audi Sport bij elke bocht, elke seconde. Dit is het moment waarop de droom werkelijkheid wordt.

audisport7

14 oktober “rood” omcirkeld

Bij Audi Sport GmbH in Neckarsulm wordt een groots feest georganiseerd. De speciale jubileumexpositie '40 years of Audi Sport GmbH: Fascination Meets Performance' biedt vanaf 14 juni een uniek en uitgebreid overzicht van de rijke geschiedenis van Audi Sport GmbH. Maar ook staat dit najaar nog een belangrijk jubileummoment op het programma. Op 14 oktober wordt er een epische rally gehouden voor alle fans van het merk met de iconische rode ruit. De rally eindigt bij het adembenemende Audi Forum in Neckarsulm, waar een overvloed aan spannende activiteiten op het programma staan. Zorg ervoor dat u erbij bent en geniet van een onvergetelijke viering van uw passie voor Audi!

audisport12 (1)

Audi RS in de Formule 1

Audi Sport GmbH, de ultieme krachtpatser, heerst op vier terreinen: meesterlijk in het creëren van high-performance modellen, onverslaanbaar in de autosport als leverancier aan zowel fabrieksteams als klantenteams. Maar dat is niet alles. Het Audi exclusive-programma biedt unieke personalisatiemogelijkheden, terwijl de verkoop van weergaloze lifestyle-collecties tot hun kernactiviteiten behoort. Met een team van 1.500 toegewijde medewerkers, blijft Audi Sport GmbH records breken. In 2022 werden maar liefst 45.515 auto's afgeleverd, een glorieuze triomf. Hun indrukwekkende modellengamma omvat 16 fenomenale voertuigen, variërend van de wendbare Audi RS 3 Sportback en de krachtige RS Q8 SUV tot de mythische R8 Coupé supersportwagen en het baanbrekende elektrische meesterwerk, de RS e-tron GT. Audi Sport GmbH staat synoniem voor grenzeloze prestaties en ongeëvenaarde perfectie.

audisport16

Elektrisch rijden naar de top

Audi Sport GmbH, de elektrische pionier in de autosport, blijft de grenzen verleggen. In 2021 verrasten ze de wereld met het baanbrekende Audi RS Q e-tron prototype voor de epische Dakar Rally. Maar daar stopt het niet. In 2026 betreedt Audi Sport het ultieme podium van de autosport: de Formule 1. Een nieuwe mijlpaal in hun elektrificatiereis.