Audi e-tron: 's werelds best verkochte elektrische SUV

17 juli 2020

Wereldwijd marktleider in zijn segment

De Audi e-tron is wereldwijd marktleider in zijn segment. Niet alleen verdubbelden de verkopen van Audi's eerste elektrische productiemodel bijna gedurende de eerste helft van 2020; in Europa was het zelfs de best verkochte elektrische SUV. Het e-tron offensief wordt in 2021 uitgebreid met de e-tron GT, Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback. 

In de eerste helft van 2020 zijn er maar liefst 17.641 exemplaren van de e-tron verkocht, een toename van 87 procent t.o.v. 2019. En dit ondanks de uitdagende markt als gevolg van de COVID-19 situatie. 

Audi e-tron laadaansluiting (2)

Troefkaarten: korte laadtijden en grote actieradius

De e-tron dankt zijn succes voor een groot deel aan zijn dagelijkse, praktische bruikbaarheid. Naast de grote binnenruimte is de elektrische actieradius een belangrijk aankoopargument (436 km. WLTP). Kopers stellen ook de snelle laadtijden zeer op prijs. Dankzij het laadvermogen tot 150 kW kan na 10 minuten alweer 110 kilometer worden afgelegd. Na ongeveer 30 minuten is de accu van de Audi e-tron zelfs voor 80% opgeladen.

Gezinsuitbreiding met de e-tron Sportback en e-tron S

Met de introductie van de e-tron SUV is een omvangrijk elektro-offensief ingeluid. In 2025 kunt u kiezen uit ongeveer twintig volledig elektrische Audi modellen. Afgelopen april werd de e-tron Sportback aan de reeks toegevoegd. Recent zijn deze opgevolgd door twee sportieve topmodellen: de e-tron S en e-tron Sportback S.

Toekomst: E-tron GT en twee Q4 e-tron modellen

Audi heeft op de autosalon van Genève de Audi e-tron GT en de Q4 e-tron concept gepresenteerd. Aan de nieuwe Q4 is ook een tweede model toegevoegd: de Q4 Sportback. Al deze modellen staan in de planning voor 2021, we kijken ernaar uit!

 

Een greep uit onze e-tron voorraad

e-tron HKE header

Personaliseer uw Audi e-tron

De Audi e-tron en e-tron Sportbacks zijn op zichzelf al een fraaie verschijning maar met een aantal subtiele aanpassingen wordt het helemaal uw eigen e-tron. Denk aan aanpassingen zoals andere wielen, verlaging, zwarte accenten, volledige wraps en meer. Bekijk wat we nog meer doen met ons HK Exclusive label.

HK Exclusive