audia3sportback40tfsie9

Audi introduceert plug-in hybridetechnologie voor de A3 Sportback

Audi introduceert de nieuwe Audi A3 Sportback 40 TFSI e met een 1.4 TFSI turbo-benzinemotor gecombineerd aan een elektromotor die verwerkt is in de zestraps S tronic-automaat. Samen met de 13 kWh-accu bedraagt het systeemvermogen 150 kW/204 pk en een maximaal koppel van 350 Nm, hierdoor rijd je vanuit stilstand in 7,6 seconden naar de 100 km/u. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 1,5-1,4 l/100 km (CO2: 34-30 g/km). 

Woon- en werkverkeer is volledig elektrisch mogelijk, er kan namelijk 67 kilometer volledig elektrisch worden gereden. In ‘Hybrid’-modus zijn er twee energieterugwinopties. ‘Battery Hold’ zorgt ervoor dat het laadniveau van de accu gehandhaafd blijft. In ‘Charge’-modus gaat er zoveel mogelijk energie naar de accu. De doorsnee remacties worden uitgevoerd door te remmen op de elektromotor. Wanneer er maximaal wordt geremd, dus in combinatie met het rempedaal, kan er tot 40 kW aan energie worden teruggewonnen. 

Er kan geladen worden via een 230 V-aansluiting, het laden duurt dan iets meer dan vier uur. De accu is bij laadstations te laden via een mode 3-laadkabel. Via de myAudi app kunt u het laadproces starten of monitoren, tevens geldt dit voor de klimaatregeling in het interieur. 

Om volledig gebruik te kunnen maken van het vermogen uit de A3 Sportback 40 TFSI e, kan er de kickdown worden gebruikt in Dynamic-modus. Gedurende 10 seconden krijgt de 1.4 TFSI een krachtige elektro-boost en komt het sportieve karakter maximaal naar buiten. De bestuurder kan ook kiezen uit de rijmodi comfort, auto en individual.

Het functioneren van het hybride-systeem wordt onder meer zichtbaar gemaakt via de powermeter, die is geïntegreerd in het digitale dashboard of de optionele Audi virtual cockpit. De energiestromen worden weergegeven op het centraal geplaatste 10,1 inch MMI-display. 

Vanaf Medio oktober is de nieuwe Audi A3 Sportback 40 TFSI e te bestellen en wordt naar verwachting in december geïntroduceerd in onze showroom.