audif11-2

Virtuele Formule 1-debuut

De fans binnen de racewereld zullen geduldig moeten wachten tot 2026 op Audi's debuut in de Formule 1. Maar in de virtuele wereld van de grootste autosport ter wereld, F1 is het wachten al voorbij: in de officiële EA SPORTS F1® 22-videogame van Codemasters staat de Audi F1 al op de baan.

audif13

Plannen voor de toekomst

Aan het eind van augustus dit jaar, vlak voor de Belgische GP in Spa-Francorchamps, heeft Audi haar plannen voor de toekomst in de Fomule 1 gepresenteerd. Tegelijkertijd werd een performance-auto met speciale presentatiekleuren uitgebracht. EA SPORTS en Codemasters hebben deze auto tot in het kleinste detail opgenomen en digitaal gemaakt in de  F1® 22-videogame-update.

audif14

Titelkandidaat

F1® 22  wordt uitgebracht door EA SPORTS voor PlayStation, Xbox en (inclusief VR) pc. De bestaande teams, coureurs en circuits zijn allen selecteerbaar in het spel. "Met EA SPORTS F1® 22  is Audi zelfs al een kandidaat voor het kampioenschap", zegt Paul Jear, Chief Franchise Director van Codemasters F1. Begrijpelijk, gezien de power die Audi al bezit in de huidige modellen.

audif15

Synthetische brandstof

Audi doet in 2026 mee aan de FIA ​​Formule 1 wereldkampioenschap met de Zwitserse fabrikant Sauber als strategische partner. In 2025 staan de eerste tests gepland. In Neuburg an der Donau ontwikkelt Audi zijn krachtbron al volledig volgens de regels die in 2026 gehanteerd worden. Dit betekent dat de hoogste klasse van de autosport een enorme sprong voorwaarts maakt op het gebied van uithoudingsvermogen met efficiëntere aandrijflijnen en verhoogde elektriciteitsproductie bij het gebruik van CO2-neutrale synthetische brandstof.