89 overwinningen

Klantenteams van Audi Sport die met de Audi RS 3 LMS hebben gereden kunnen terugkijken op een zeer succesvol raceseizoen. In de 1.080 races waarin de RS 3 LMS in 2022 aan de start verscheen, boekte de auto maar liefst 89 zeges en 236 podiumplaatsen. Daarom heeft de WSC-organisatie de Audi RS 3 LMS opnieuw bekroond ‘TCR Model of the Year’.

a224624-large

3 keer in 5 jaar

Chris Reinke, hoofd klantenteams bij Audi Sport is trots op deze titel, want in vijf jaar tijd is de Audi RS 3 LMS nu voor de derde keer verkozen tot ‘TCR Model of the Year’: “Wij richten ons met de RS 3 LMS volledig op klantenteams die in nationale en internationale toerwagenkampioenschappen willen racen.” De WSC, de oprichter en licentiegever van de TCR-raceklasse, baseert zich bij de ‘TCR Model of the Year’ verkiezing op de resultaten van de verschillende modellen die wereldwijd in de TCR-raceklassen racen. Op dit moment zijn 16 verschillende auto’s geclassificeerd volgens deze raceklasse.

a225109-large

Coronel pakt goud

18 verschillende kampioenschappen werden gewonnen door een coureur met een Audi RS 3 LMS, terwijl vijf coureurs in hun kampioenschap zijn bekroond tot beste ‘privateer’. Twee resultaten verdienen speciale vermelding: Filipe Souza won de Macau Giua Race op het beruchte stratencircuit van Macau. Bij de FIA Motorsport Games ging de gouden medaille naar Nederlander Tom Coronel.

De huidige Audi RS 3 LMS kwam in 2021 op het circuit te staan. Audi Sport heeft inmiddels tachtig exemplaren van deze ‘Gen II’-generatie afgeleverd. De titel ‘TCR Model of the Year 2022’ is vooral te danken aan de successen die nog altijd worden geboekt met de RS 3 LMS van de eerste generatie. Van dit model zijn tussen 2016 en 2021 in totaal 180 exemplaren afgeleverd aan klantenteams.