RS 3 Sportback (5)

Nu te configureren en te bestellen: de Audi RS3 Sportback

Dit is de Audi RS 3 Sportback. Met zijn vijfcilinder sound, optionele topsnelheid van 290 km/h en acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden, is dit een wagen met topprestaties. De RS 3 is te verkrijgen als Sportback en Limousine.

Krachtig, heel krachtig: dat is deze auto zeker. Zijn kracht wordt geleverd door een 2.5 TFSI vijfcilindermotor. Deze parel van een krachtbron is niet voor niets negen keer uitgekozen tot 'Engine of the Year' . De motor levert een maximaal koppel van 500 Nm en beschikt maar liefst over 295 kW/400 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-tranmissie met dubbele koppeling. Optioneel is de RS 3 verkrijgbaar met keramische remmen en een RS sportuitlaatsysteem met variabele kleppen in de uitlaat voor het perfecte vijfcilinder-geluid. 

Primeur: eerste Audi met RS Torque splitter

In plaats van het reguliere achterasdifferentieel, is de RS 3 het eerste Audimodel dat over een RS Torque Splitter beschikt. Om onderstuur te verminderen en gecontroleerde drifts mogelijk te maken, bevat het differentieel twee elektronisch aangestuurde meervoudige plaatkoppelingen. De aandrijfkracht wordt door het systeem variabel verdeeld over de achterwielen. Rijplezier gegarandeerd! 

RS 3 Sportback (3)

Rijplezier

Om maximaal te genieten van de kracht en de sportiviteit in de nieuwe RS 3, is het onderstel verlaagd en is het onderstel ontwikkeld met nieuwe schokdempers. Door dit vernieuwde onderstel reageert de auto nog directer en sneller. Als optie is het RS sportonderstel met adaptive damper control leverbaar. Vergeleken met het basismodel, de Audi A3, heeft de RS 3 een groter wielcamber. Dit betekend dat de wielen schuiner staan t.o.v. de auto, hierdoor reageert de RS 3 nog preciezer. Ook de RS-specifieke progressieve stuurinrichting met een variabele overbrengingsverhouding draagt daar aan bij.
 

Ervaar de Audi RS 3 Sportback

Nu te configureren en te bestellen, ook te bewonderen in onze showroom

Geïnteresseerd in de Audi RS3 Sportback? Hij is nu tot in detail te configureren en bestelbaar bij uw Audi RS dealer van Twente. Bovendien staat hij klaar voor u in onze showroom.

Audi A3 voorraad