Handen in één

Met ingang van het nieuwe seizoen van de MotoGP in Portimão (Portugal) afgelopen weekend, is er een nieuw partnerschap naar voren gekomen. Audi Sport is partner van het Ducati fabrieksteam in de MotoGP en is daardoor met emblemen zichtbaar op de motoren en pakken van de Ducati renstal-coureurs (Francesco Bagnaia en Enea Bastianini). Vorig jaar werd Bagnaia nog wereldkampioen op de Desmoscedici GP-motor van Ducati. 

audisport-ducatilenovoteam3

Dezelfde beleving maar een ander jasje

“We zijn verheugd met deze samenwerking met het Ducati Lenovo Team”, verklaart Sebastian Grams, Managing Director van Audi Sport GmbH. Sebastian legt uit dat de samenwerking tussen Ducati en Audi Sport een logische keus is, aangezien beide merken zich onderscheiden met zeer sportieve producten die elkaar naadloos aanvullen. Zo is hij ervan overtuigd dat elke Ducati-eigenaar mogelijk ook geïnteresseerd is in een R- en RS-model. Maar ook andersom zouden klanten van Audi Sport GmbH graag een Ducati aan hun verzameling toevoegen. Door de samenwerking hopen beide merken deze samenhang nog verder te versterken. De nieuwe samenwerking is trouwens niet de eerste samenkomst van Audi en Ducati: er is al langer een nauwe interactie doormiddel van de Premium Brand Group, waar naast Audi en Ducati óók Lamborghini en Bentley toebehoren. 

A231436_large

Trots op de samenwerking

Ook vanuit het kamp van Ducati horen we louter positieve geluiden over de samenwerking. Claudio Domenicali, CEO van Ducati zegt het volgende: “Als auto- en motorliefhebber heb ik me altijd al aangetrokken gevoeld tot Audi RS-modellen, die uniek zijn door hun combinatie van rijplezier en praktische bruikbaarheid voor het hele gezin. Ik ben er dan ook trots op dat Audi Sport samen met het Ducati Lenovo Team op dit hoogste, sportieve niveau van de motorsport acteert.” 

audisport-ducatilenovoteam1

Ducati: een broedplek voor kampioenen

Ducati betrad de MotoGP-klasse als fabrieksteam in 2003 en bereikte sindsdien twee wereldkampioenschappen. De eerste wereldtitel voor het team werd in 2007 behaald met de Australiër Casey Stoner. Dit seizoen wordt de titel verdedigd door Francesco Bagnaia, die in 2022 de tweede wereldtitel voor Ducati binnensleepte op de Desmoscedici GP. Het verdedigen van de titel zal dit jaar gaan samen met zijn nieuwe Italiaanse teamgenoot, Enea Bastianin. Enea komt over van satellietteam Gresini Racing, waarmee hij een knappe derde plaats in het kampioenschap van 2022 bereikte. Dit leverde hem een verdiende promotie op. 

francescobagnaia

Goed begin is het halve werk

Francesco Bagnaia bekroonde de nieuwe samenwerking meteen met twee overwinningen in de eerste Grand Prix van het seizoen in Portimão, Portugal. Hij won zowel de sprintrace (tevens de eerste sprintrace in de historie van de MotoGP) als de reguliere race. Hiermee neemt hij de maximale score mee naar de tweede Grand Prix van het seizoen.