Eerste permanente expositie

Audi heeft in 2022 al in diverse steden wereldwijd tijdelijke Houses of Progress geopend, zoals Wenen, Seoul en Milaan. Nu heeft het merk zijn paviljoen in Autostadt Wolfsburg gerenoveerd naar House of Progress-expositie, dit is momenteel de enige permanente expositie. In deze nieuwe belevingswereld is het vooral de insteek dat de klanten kennismaken met de vier kernwaarden van Audi: digitalisatie, design, prestaties en duurzaamheid.

Vanaf dit kwartaal worden het aantal tijdelijke locaties verder uitgebreid door Audi, waaronder in Riyadh (Saoedi-Arabië). In Autostadt Wolfsburg heeft Audi momenteel het enige permanente House of Progress staan, waar bezoekers een band met het merk kunnen opbouwen door het merk intens te beleven. 

audihouseofprogress10

House of Progress van binnen

Met dit nieuwe House of Progress in Autostadt Wolfsburg laat Audi zien dat het bedrijf duurzame doelstellingen heeft die niet alleen betrekking hebben op de modellen, het productieproces en de keten van de voorraad. Het geeft ook een beeld van hoe het merk contact houdt met haar klanten en liefhebbers van het merk. Wanneer u binnenkomt bij de entree komt u direct terecht bij de Table of Visions, hier staat Audi’s toekomstvisie centraal om aan u te tentoonstellen. Vanaf daar is er een roltrap, waar u aan de zijkanten projecties ziet met vragen over merkthema’s, die u vervolgens leidt naar de expositieruimtes van het paviljoen. Dit is zelfs verdeeld over twee verdiepingen.

audihouseofprogress7

Exposities met veel opvallendheden

In de eerste expositie draait alles om digitalisatie en design. Deze twee kernwaarden van Audi worden uitgebeeld met de nieuwe Audi A6 e-tron concept en A8 60 TFSI e plug-in hybride. Met de digitalisering gaat het bijvoorbeeld om de nieuwe interactieve OLED-matrix achterlichten, deze tonen op een variabele en speelse wijze verschillende animaties, dit laat de verschillende mogelijkheden van de technologie zien. Ook komt u hier in contact met gerecyclede materialen als Econyl en een Audi e-tron GT quattro gemaakt van klei. Daarnaast kunt u sketches van Audi Design meenemen.

audihouseofprogress1

Prachtige projecties

De koplampen van de Audi A6 e-tron concept zijn speciaal voor het House of Progress getransformeerd tot projectoren, waarmee de veelbelovende verlichtingstechnologieën van Audi worden laten zien. Met een projectie op de vloer wordt u dan naar de tweede expositie genavigeerd. Dit beeld is gebaseerd op een audiosignaal van een film, dat telkens mee verandert met het volume als het gaat om de intensiteit en dynamiek.

audihouseofprogress9

Van prestaties naar duurzaamheid

Komt u in de tweede expositie, dan is er de focus op het thema “prestaties”. De imposante Audi RS e-tron GT en het Audi e-tron foil surfboard (samen ontwikkeld met het Duitse Aerofoil) in een vitrine  zorgen ervoor dat deze kernwaarde van het merk wordt uitgelicht. Samen met de Q4 e-tron geeft de Sustainability Table heel veel informatie over de circulaire economie van autoproductie en duurzame samenwerkingen van Audi.

Centraal in het paviljoen bevindt zich het Blog of Progress, midden in de open, centrale trap van het gebouw. Deze trap verbindt de twee bovenste exposities met de entree beneden. De inhoud van het Blog of Progress die wordt gepresenteerd, wordt altijd up-to-date gehouden op basis van dagelijks bijgewerkte hoogte- en focuspunten van Audi. Aan het einde van de tentoonstelling kunt u plaatsnemen in een van de bijzondere conceptmodellen uit de recente Sphere-familie.

Wilt u het House of Progress ook bezoeken? Bekijk hier de website en ervaar Audi