De Audi Q6 e-tron is vanaf nu ook te bestellen als performance-uitvoering. Deze nieuwe versie combineert kracht met een indrukwekkend rijbereik. Dankzij de 225 kW/306 pk sterke elektromotor en een 100 kWh accupakket is een rijbereik tot wel 641 kilometer mogelijk. Audi Q6 e-tron performance is er als Edition, Advanced edition en S edition en begint vanaf € 71.950.

Efficiënte achterwielaangedreven versie

De Audi Q6 e-tron performance heeft net zoals de andere Q6 e-tron-uitvoeringen een accupakket met een capaciteit van wel 100 kWh. Daardoor heeft deze achterwielaangedreven versie een range van wel 641 kilometer. Bovendien is het accupakket in een korte tijd weer op te laden door de 800 Volt-architectuur, die snelladen met maximaal 270 kW mogelijk maakt. Slechts 10 minuten laden verlengt de actieradius al met 260 kilometer. Opladen van 10-80% duurt onder ideale omstandigheden circa 21 minuten, waardoor de Q6 e-tron uiterst geschikt is voor automobilisten die veel onderweg zijn.

Met behulp van launch control wordt het vermogen tijdelijk opgevoerd van 225 kW/306 pk naar 240 kW/326 pk en duurt de 0-100 km/u sprint slechts 6,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd en bedraagt 210 km/u. De Q6 e-tron performance geeft een maximale trekkracht van 485 Newtonmeter af aan de achterwielen. Daardoor mag hij aanhangers met een gewicht tot liefst 2.000 kg (geremd) trekken. 

Drie complete uitvoeringen

Net zoals de quattro-versies is de Audi Q6 e-tron performance te bestellen als drie zeer complete uitvoeringen. Zo heeft de Edition standaard LED-koplampen en -achterlichten, 18 inch lichtmetalen velgen, comfort airconditioning, MMI met panorama display inclusief navigatie, elektrisch bediende achterklep met virtual pedal en verschillende geavanceerde rijassistentiesystemen. 

De Advanced edition biedt daar bovenop LED-koplampen plus, grootlichtassistent en LED achterlichten pro, het S line exterieurpakket, het comfortpakket, parkeerhulp met afstandsweergave, parkeerassistent plus, omgevingscamera's en de adaptieve snelheidsassistent. 

De S edition combineert de luxe van Audi met de sportiviteit van S line. Zo heeft hij een sportonderstel, 20 inch lichtmetalen velgen en sportstoelen in het S interieur. Ook aanwezig: matrix LED-koplampen, digitale lichtsignaturen, e-tron Sportsound, het comfortpakket plus en het MMI passagiersdisplay.  

Nu te bestellen

Met de introductie van de achterwielaangedreven performance-uitvoeringen wordt de Audi Q6 e-tron nu nog toegangelijker. De vanafprijs van de Q6 e-tron performance Edition bedraagt € 71.950, terwijl de vergelijkbare quattro begint vanaf € 77.950. Hij is nu samen te stellen in de vernieuwde online configurator op Audi.nl en te bestellen bij Huiskes-Kokkeler. Proefrijden kan vanaf het derde kwartaal van dit jaar.