De tijdlijn van de Audi Q6 e-tron

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

De Audi Q6 e-tron

Naast de huidige Q8 e-tron, e-tron GT en de Q4 e-tron gaat Audi een nieuw lid toevoegen aan het volledig elektrische gamma: de Audi Q6 e-tron wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024. Het zal de compactere broer van de Audi Q8 e-tron zijn en de volgende 100% elektrische SUV die Audi op de markt gaat brengen. Hij zal gebouwd worden op het nieuwe PPE-platform van Audi. 

Ook de Audi Q6 e-tron wordt gebouwd op het PPE-platform dat gedeeld wordt met Porsche, en waar ook de Audi A6 e-tron concept en A6 Avant e-tron concept op gebouwd worden. Qua afmetingen zal de Q6 e-tron zich positioneren tussen de huidige Q4 e-tron en de nieuwe Q8 e-tron. De Q6 e-tron zal verkrijgbaar zijn in verschillende aandrijflijnen, zoals de Q6 e-tron 55 met twee elektromotoren en een vierwielaandrijving. Hiermee bezit hij 401 pk en een 100 kWh accupakket. Snelladen is mogelijk met 150 kW. De vanafprijs zal volgens verwachting liggen tussen de €75.000,- en €80.000,- incl. BTW. Ook krijgt deze elektrische SUV van Audi krijgt zijn sportieve broer met de SQ6 e-tron.


Meer weten we nog niet over de Audi Q6 e-tron. Wilt u op de hoogte blijven en als eerste het laatste nieuws ontvangen over de Q6 e-tron? Meld u hieronder aan en blijf op de hoogte.

Active digital light signature

Deze allereerste elektrisch aangedreven Audi op basis van het innovatieve PPE-platform wordt binnenkort op de markt gebracht. Als eerste auto ter wereld biedt deze elektrisch aangedreven SUV een unieke 'active digital light signature'. De achterlichten bevatten 6 OLED-panelen met 360 segmenten, waardoor elke 10 milliseconden een nieuw beeld wordt gecreëerd. Aan de voorkant wordt de active digital light signature mogelijk gemaakt door een perfecte interactie tussen het algoritme en 12 dimbare segmenten in de koplampen, waardoor de lichtintensiteit constant blijft. De achterlichten zijn buitengewoon gelijk aan elkaar en contrastrijk, zonder extra reflectoren en lichtgeleiding in de lichtunits. Dit maakt het ook mogelijk om 3D-effecten op het oppervlak te projecteren

Het interieur is een beleving op zich

De Q6 e-tron is voorzien vaneen unieke driedimensionale en contrastrijke vormgeving, waarbij er twee belangrijke innovaties zijn: het gebruik van het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) en de geavanceerde E3 elektronica-architectuur. Deze slimme combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen technologie, innovatie en duurzaamheid. Het interieur van de Q6 e-tron straalt een rustgevende en ruime sfeer uit, met de innovatieve 'Softwrap' die het hele passagiersgedeelte bedekt, van deuren en cockpit tot de middenconsole. Het interieur wordt doordrongen door Interaction Light (IAL) met geavanceerde LED-technologie. Het begroet passagiers met een warm welkom en geeft duidelijk aan wanneer de auto vergrendeld of ontgrendeld is. 

Communication light

Dankzij maar liefst 70 individuele LED's met een prismatische structuur en een moderne metalen 3D-omlijsting, transformeert de dagrijverlichting tot transparante 3D-objecten. Dit creëert de indrukwekkende illusie van de digitale ogen van de Q6 e-tron. Tevens is er het nieuwe "communication light", dat geïntegreerd is in de digitale OLED achterlichten van de Audi Q6 e-tron. Deze innovatieve functie maakt gebruik van specifieke lichtsignaturen en waarschuwingssymbolen om andere bestuurders attent te maken op potentieel gevaarlijke situaties, zoals ongevallen en stilstaande auto's. Deze gegevens worden gevoed door zwermdata, waardoor een proactieve benadering van veiligheid gegarandeerd is. 

Exit warning

Het moderne 'exit warning' is nu verder verbeterd: inzittenden worden gewaarschuwd voor naderende fietsers en auto's bij het openen van de portieren. Daarnaast is er de communication light feature, waarbij nu ook de achteropkomende fietsers en auto's worden gewaarschuwd. Het veiligheidsconcept van de Q6 e-tron wordt uitgebreid naar andere weggebruikers, waardoor het veiligheidsniveau naar een nieuw hoogtepunt wordt gebracht. Dankzij de specifieke lichtsignatuur aan de voor- en achterzijde kunnen andere weggebruikers gemakkelijk zien hoever het automatische parkeermanoeuvre is gevorderd. Zo weten ze precies wanneer het veilig is om in de buurt van de auto te komen.

Maak kennis met de nieuwe Q6 e-tron
Play

Maak kennis met de nieuwe Q6 e-tron

Rijd mee en ervaar het zelf!