kalt115

De Audi Q6 e-tron prototype test op het ijs

De Audi Q6 e-tron is heeft zich klaargemaakt voor de productie en dit model is een veelbelovend model in het grootste modellenoffensief ooit van Audi. Audi zal tot en met 2025 wel ruim twintig nieuwe modellen, waarvan meer dan de helft volledig elektrisch is. De Q6 e-tron is straks officieel het eerste elektrische model dat helemaal wordt geproduceerd in Ingolstadt. Hiervoor krijgt de Q6 e-tron een eigen assemblagelijn met het label ‘Made in Ingolstadt’ voor accupakketten, waarmee Audi zijn focus op het gebied van e-mobility nog maar eens benadrukt.

Audi is bezig om de Q6 e-tron prototype tot het uiterste te testen onder extreme weersomstandigheden in Noord-Europa. Het toekomstige model, dat in 2024 zijn opwachting zal gaan maken,  is de eerste Audi die op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) technologieplatform zal gaan staan. Het boordsysteem zal maar liefst 800 volt zijn en daarnaast onderstreept Audi haar innovaties op het gebied van elektrificatie en digitalisering met krachtige en efficiënte elektromotoren, een innovatief accupakket én laadsysteem plus nieuw ontwikkelde elektronica.

kalt128

Symbolisch

De Audi Q6 e-tron wordt leverbaar als SUV en Sportback en zal symbool staan voor duurzame productie, de specialisatie van de fabriekswerknemers in Ingolstadt en de elektrische toekomst van het merk. Audi zet reuzestappen om een toonaangevende provider van volledig elektrische premium mobiliteit te zijn. En dat vooral na zo’n prachtig jaar 2022, waarin de Audi Groep afsloot met recordcijfers.

“Onze ‘Vorsprung 2030’ strategie biedt ons de juiste antwoorden, zelfs in uitdagende tijden”, verklaart Markus Duesmann, CEO van Audi AG. Audi focust zich 100% op duurzaamheid en het systematisch verder digitaliseren en elektrificeren van alle producten.