Prestatiegerichte sportauto

Met veel nieuwe verbeteringen en functies is de Audi S3 nog sportiever en moderner. De Sportback en Limousine hebben meer vermogen, een torque splitter en design elementen geïnspireerd op Audi-raceauto's. De S3 is vanaf het tweede kwartaal van dit jaar te bestellen.

audis3limousine6

Meer power, meer rijplezier

Het vermogen in de vernieuwde S3 is toegenomen tot 333 pk met 420 Nm aan trekkracht. Daarmee snelt de 2.0 TFSI motor in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De maximale topsnelheid is 250 km/u. De intense rijbeleving wordt versterkt door een sportievere afstelling van de motor en transmissie. U maakt nu een nog snellere start door de koppelingsplaten die fermer samendrukken. Schakelen gebeurt nog steeds door de zeventraps S tronic-automaat. 

In navolging van de RS3 is de zogeheten torque splitter nu ook op de S3 leverbaar. Daarmee nemen de wendbaarheid en stabiliteit toe, doordat het koppel variabel verdeelt wordt tussen de achterwielen. Het S-sportonderstel is standaard aanwezig op de Audi S3, optioneel zijn de adaptieve dempers die speciaal afgestemd zijn op de torque splitter. 

Sportief vanuit elke hoek

Vanuit welke hoek de auto ook bekeken wordt, de sportieve elementen vallen gelijk op. Zo zorgen de diffusor, vierpits performance-uitlaatsysteem en de S-spoiler voor een breed ogende achterkant. De voorkant wordt gekenmerkt door grote luchtinlaten en de voorspoiler die zijn inspiratie opdoet bij de race auto's van Audi. Optioneel zijn onder andere het uitlaatsysteem met titanium demper, zwarte spiegelkappen en rood gespoten remzadels met S-logo's die het dynamische ontwerp verder benadrukken.

De matrix-ledkoplampen zijn platter geworden waardoor de Audi S3 een breder vooraanzicht heeft gekregen. Deze matrix lampen maken het mogelijk om te schakelen tussen vier verschillende digitale dagrijverlichtingssignaturen. 

audis3sportback4

S-design interieur

De vernieuwde S3 Sportback en Limousine profiteren allebei van een S-design interieur. Nieuwe interieurverlichting, een opnieuw vormgegeven versnellingspook en de sportstoelen zorgen voor een sportieve indruk. Het stuurwiel is aan de onderkant afgevlakt en heeft nieuwe verchroomde paddels. 

Aan connectiviteit in de nieuwe S3 geen tekort door de vele diensten, optionele functies en in-car apps. Een draadloze smartphonelader, 10,1 inch touchscreen en Audi virtual cockpit zijn standaard inbegrepen. 

De Audi S3 Sportback en Limousine zijn in het tweede kwartaal van 2024 te bestellen. Deze zomer staan ze in de showroom bij Huiskes-Kokkeler. Meer informatie wordt richting de marktintroductie bekendgemaakt.