Vernieuwde functies en unieke features

Het interieur van de nieuwe Audi Q6 e-tron is van binnenuit ontworpen met een unieke driedimensionale en contrastrijke vormgeving. Audi heeft hiermee perfect ingespeeld op de wensen van klanten, dankzij twee belangrijke innovaties: het gebruik van het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) en de geavanceerde E3 elektronica-architectuur. Deze slimme combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen technologie, innovatie en duurzaamheid. Mark Lichte, het hoofd design van Audi, benadrukt dat het interieurontwerp gebaseerd werd op hetgeen de klanten wilden ervaren en beleven.

a234605-large

Softwrap

Het interieur van de Q6 e-tron straalt een rustgevende en ruime sfeer uit, met de innovatieve 'Softwrap' die het hele passagiersgedeelte bedekt, van deuren en cockpit tot de middenconsole. De gebruikte kleuren en hoogwaardige, duurzame materialen zijn ook terug te vinden in de stoelbekleding, waardoor er een echte “cocon-ervaring” ontstaat. Het materiaal- en kleurgebruik is ook erg functioneel, met comfortgebieden die bestaan uit grote oppervlakken en zachte materialen. De bedieningselementen in hoogglans zwarte afwerking stralen de luxe en kwaliteit uit en handige functies zijn binnen handbereik dankzij het 'black panel' in het bestuurdersportier. Zelfs de uitstroomopeningen van het klimaatsysteem zijn met zijn lage plaatsing naadloos geïntegreerd in het interieur.

a234597-large

Duurzaamheid als focus

De Softwrap-materialen zijn milieuvriendelijk vervaardigd. De bekledingen als Elastic Melange en Argument bestaan volledig uit gerecycled polyester. Zelfs de Dinamica microvezel voor de stoelbekleding is gemaakt van gerecyclede materialen. Het dashboard maakt gebruik van hernieuwbare materialen, terwijl u in de S line- en S-modellen kunt kiezen uit diverse duurzame mogelijkheden, zoals donker geborsteld aluminium, carbon-structuur of gerecycled polyester. Daarnaast dragen de Econyl-vloermatten bij aan het milieu door het (her)gebruik van oude visnetten, tapijten en industriële restmaterialen.

a234579-large (1)

PPE: alle ruimte

De Audi Q6 e-tron zet een grote stap in de toekomst van elektrisch rijden met het innovatieve Premium Platform Electric (PPE). Ruimteoptimalisatie staat centraal bij deze ontwikkeling, met een opvallend ruime achterbank dankzij het ontbreken van een centrale tunnel. De bagageruimte biedt tussen de 526 en 1.529 liter aan capaciteit met voorin nog een handige 64-liter frunk is. Het interieur is ontworpen met een scala aan opbergruimte, bekerhouders, een handige phonebox en slim geplaatste laadpoorten voor smartphones.

a234569-large

Nieuw element: Digital stage

De innovatieve 'Digital Stage' in de Audi is een opvallend kenmerk met een panoramisch MMI-display dat verwerkt is in de Audi virtual cockpit (11,9 inch), een gebogen MMI Touch Display in de stijl van de Singleframe-grille (14,5 inch) en een MMI-scherm voor de passagier (10,9 inch). Dit creëert een gevoel van ruimtelijkheid, versterkt door sfeerverlichting die het gebogen MMI Touch-display 's nachts laat lijken alsof het zweeft. De passagier kan hierdoor op hun eigen scherm films kijken zonder de bestuurder te storen of het zicht van de bestuurder te belemmeren. Bovendien kunnen passagiers het scherm gebruiken om de navigatie te ondersteunen. Als extra optie is er een augmented reality head-up display beschikbaar, waarbij essentiële informatie wordt weergegeven in het zichtveld op een afstand van 200 meter voor de auto, waarbij de digitale wereld in de werkelijkheid wordt afgebeeld.

a234571-large

Interactief licht

Het interieur wordt doordrongen door Interaction Light (IAL) met geavanceerde LED-technologie. Het begroet passagiers met een warm welkom en geeft duidelijk aan wanneer de auto vergrendeld of ontgrendeld is. Maar IAL gaat verder dan alleen dat, het dient ook als een essentiële veiligheidsfeature. Bijvoorbeeld het tonen van dynamische richtingaanwijzers voor een betere zichtbaarheid tijdens het afslaan. Ook met behulp van pulserend licht kan belangrijke informatie, zoals de voortgang van het laadproces, worden weergegeven. En wanneer IAL niet actief is, smelt het is er altijd nog sfeerverlichting van het Ambient Light-pakket Plus.

a234580-large (1)

Zelflerende stemassistent

Het interieur is altijd verbonden met de online wereld met het revolutionaire E3 elektronica-architectuur, dat volledig gedigitaliseerd is. De slimme integratie van functies creëert een geheel nieuwe interieurervaring. U kunt nu talloze functies aansturen via Audi's zelflerende stemassistent, die nu voor het eerst een avatar heeft genaamd Audi Assistant Dashboard. Activeer deze assistent met een eenvoudig 'Hé Audi' of via de myAudi app. Hierdoor wordt het bedieningsconcept veelzijdiger. Gesproken opdrachten worden getransformeerd in tekst op het display en de digitale assistent leert continu bij, wat kan leiden tot proactieve suggesties, slimme routines (zoals automatische aanpassingen van de airco en stoelinstellingen) en intelligente lijsten zoals de oproepvolgorde van telefoongesprekken.

Handige app

Dankzij een speciale app store kunnen gebruikers nu hun favoriete apps, inclusief die van externe ontwikkelaars, weergeven en gebruiken via het MMI Touch display van de auto. Deze apps worden rechtstreeks geïnstalleerd op het infotainmentsysteem, zonder dat je een smartphone nodig hebt. En natuurlijk kun je ook deze apps moeiteloos bedienen met je stem.

a234595-large

3D sound system

Optioneel kunt u kiezen voor het indrukwekkende Bang & Olufsen Premium Sound System in de Audi Q6 e-tron. Met 22 speakers en een krachtige 830 W-output, wordt geluid hier met dezelfde kwaliteit geuit zoals het is opgenomen. De slimme plaatsing van de speakers zorgt voor optimale geluidsreflectie via de ramen, terwijl speciaal ontworpen ruimtes voor de bass-speakers vibraties minimaliseren. Dankzij de vier geïntegreerde speakers in de hoofdsteunen kan het systeem zelfs 'sound zones' creëren. Bovendien geeft de lichtgevende belettering een visueel aantrekkelijke touch, wat Audi's toewijding aan het creëren van een interieur dat draait om de inzittenden benadrukt.

Ervaar zelf het moderne interieur en beleef de nieuwste techniek van Audi in de Q6 e-tron. Blijf op de hoogte voor meer nieuwe details!