Nieuwe PPE-platform

De eerste details zijn bekendgemaakt van de nieuwe Audi Q6 e-tron! De langverwachte onthulling is nabij, want dit jaar wordt de allereerste elektrisch aangedreven Audi op basis van het innovatieve PPE-platform op de markt gebracht. Bereid u voor op een perfecte mix van design, functionaliteit en veiligheid, met als kers op de taart de intelligente lichttechnologie. De Q6 e-tron zal met twee elektromotoren een vermogen bieden van 401 pk, waarbij een actieradius tot ruim 600 kilometer kan worden bereikt. Snelladen zal mogelijk worden tot 150kW.

Blijf op de hoogte en ervaar hoe het autorijden naar een nieuw, verbluffend niveau wordt getild door Audi!

audiq6e-tron8

Nieuwe generatie OLED

Ontdek de revolutionaire nieuwe Audi Q6 e-tron met zijn geavanceerde tweede generatie digitale OLED-technologie, waarmee licht tot leven komt als nooit tevoren. Als eerste auto ter wereld biedt deze elektrisch aangedreven SUV een unieke 'active digital light signature'. De achterlichten bevatten 6 OLED-panelen met 360 segmenten, waardoor elke 10 milliseconden een nieuw beeld wordt gecreëerd. Dit dynamische licht benadrukt niet alleen de sportiviteit, maar ook de communicatiekracht van de Q6 e-tron. Aan de voorkant wordt de active digital light signature mogelijk gemaakt door een perfecte interactie tussen het algoritme en 12 dimbare segmenten in de koplampen, waardoor de lichtintensiteit constant blijft. Met deze nieuwste technologie ervaart u de toekomst van elektrisch rijden in de nieuwe Audi Q6 e-tron!

audiq6e-tron5

Welke mogelijkheden biedt de Q6 e-tron nog meer?

Verlichtingstechnologie kent een regelrechte revolutie. Met de tweede generatie OLED-technologie is er een tal aan nieuwe mogelijkheden gekomen. De achterlichten zijn buitengewoon gelijk aan elkaar en contrastrijk, zonder extra reflectoren en lichtgeleiding in de lichtunits. Dit maakt ze niet alleen efficiënter, maar opent ook de deur naar adembenemende 3D-effecten op een tweedimensionaal oppervlak. De nieuwste details in het lichtdesign maken het verschil!

audiq6e-tron

3D-objecten

Er is volop gewerkt aan het verwerken van 3D-technologie in de Q6 e-tron. Aan de voorkant van deze nieuwe elektrische SUV valt direct de unieke digitale dagrijverlichting op, los van de lichtmodules voor de hoofdverlichting. Maar er is nog meer! Dankzij maar liefst 70 individuele LED's met een prismatische structuur en een moderne metalen 3D-omlijsting, transformeert de dagrijverlichting tot transparante 3D-objecten. Dit creëert de indrukwekkende illusie van de digitale ogen van de auto. De Audi Q6 e-tron, waar innovatie en elegantie samenkomen. Andere spannende details volgen nog!

audiq6e-tron4

Licht voor veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste voor Audi. Ook met haar nieuwste creatie tilt Audi de lichtfuncties naar een hoger niveau, met geavanceerde veiligheidskenmerken die andere weggebruikers beschermen. Hierbij introduceren wij de 'communication light', geïntegreerd in de digitale OLED achterlichten van de Audi Q6 e-tron. Deze innovatieve functie maakt gebruik van specifieke lichtsignaturen en waarschuwingssymbolen om andere bestuurders attent te maken op potentieel gevaarlijke situaties, zoals ongevallen en stilstaande auto's. Deze gegevens worden gevoed door zwermdata, waardoor een proactieve benadering van veiligheid gegarandeerd is. Net als in de bekende Audi A8 met het 'advanced traffic information system', zijn ook de digitale koplampen van de Audi Q6 e-tron ontworpen om tegemoetkomend verkeer te waarschuwen voor mogelijk gevaar, waardoor het rijden in het donker veiliger en comfortabeler wordt dan ooit tevoren.

audiq6e-tron7

Exit warning

Daarnaast is de 'exit warning' nu verder verbeterd: inzittenden worden gewaarschuwd voor naderende fietsers en auto's bij het openen van de portieren. Maar we gaan nog een stap verder! Met de communication light feature worden nu ook de achteropkomende fietsers en auto's gewaarschuwd, zodat iedereen veilig kan blijven bewegen. Het veiligheidsconcept van de Q6 e-tron wordt uitgebreid naar andere weggebruikers, waardoor het veiligheidsniveau naar een nieuw hoogtepunt wordt gebracht. Dankzij de specifieke lichtsignatuur aan de voor- en achterzijde kunnen andere weggebruikers gemakkelijk zien hoever het automatische parkeermanoeuvre is gevorderd. Zo weten ze precies wanneer het veilig is om in de buurt van de auto te komen.

Ervaar de toekomst van veiligheid en rijplezier met de Audi Q6 e-tron! Blijf op de hoogte voor meer informatie en de onthulling van alle overige details. Deze zullen binnenkort ook volgen.