Sportieve Born

De CUPRA Born-range is nu nog aantrekkelijker. De Born VZ introduceert prestaties van een sportauto in een hot hatch. Met een vermogen van 326 pk is het de sterkste Born ooit. Dankzij veranderingen aan het onderstel voelt het topmodel nog sportiever. Verder valt de nieuwe CUPRA Born VZ op door zijn sportieve in- en exterieur. Dankzij vele technische aanpassingen zorgt de VZ voor maximaal rijplezier. 

Extreem veel performance

De CUPRA Born stond al bekend om zijn electrifying performance. De nieuwe Born VZ doet hier nog een schepje bovenop. De 240 kW/326 pk sterke elektromotor met een koppel van maximaal 545 Nm drijft de achterwielen aan - 75% meer dan elke andere Born versie. De sprint van 0 naar 100 km/u is met 5,7 seconden een seconde sneller dan de e-Boost versie en de topsnelheid van de VZ is van 160 km/u verhoogt naar 200 km/u. VZ staat niet niets voor ‘veloz’, wat snel in het Spaans betekent.

Er zijn aanpassingen gedaan aan het chassis om het prestatiepotentieel van de Born VZ maximaal te kunnen benutten. Met een nieuwe DCC sport suspensie en een aangepast stuur- en remsysteem wordt het rijden nog dynamischer. Ook zijn de vering en demping dynamisch afgesteld en zijn er stuggere torsiesstabilisatoren gemonteerd. Dit alles draagt bij aan een sportief gevoel achter het stuur. Met het nieuwe 79 kWh-accupakket heeft de Born een maximale range tot wel 570 km. 

Dynamisch in- en exterieur

De Born VZ heeft standaard kuipstoelen met een sportieve, lage zitpositie aan boord. De sportieve stoelen zijn gemaakt van SEAQUAL®YARN-textiel en DINAMICA, wat 73% gerecycled polyester bevat. Achter het stuur bevinden zich paddles waarmee tijdens het rijden de regeneratie in te stellen is. De horizontale lichtstrip over het dashboard beschikt over Smart Light technologie en werkt samen met verschillende assistentiesystemen. De visuele signalen maken de CUPRA Born VZ nog veiliger en slimmer. 

De Born VZ is leverbaar met twee verschillende designs 20 inch lichtmetalen velgen. De nieuwe kleur 'Dark Forest' met de 'Midnight Black'-optie is exclusief beschikbaar op de Born VZ. Een panoramisch glazen dak is standaard. Bredere, high-performance banden helpen om het vermogen van de VZ via de achterwielen op de weg over te brengen. 

Geavanceerde assistenten en systemen

Het nieuwe vlaggenschip heeft een infotainmentsysteem met een groter 12,9 inch display. Met een handige touchbar zijn onder andere het geluidsvolume en de klimaatinstellingen te wijzigen. Het premium audio systeem van Sennheiser met 425 watt en 10 speakers is optioneel. 

De VZ is leverbaar met de nieuwste rijassistentiesystemen. Travel Assist 2.6 combineert Adaptieve Cruise Control met Lane Assist. De nieuwste versie is verbeterd waardoor rijden op trajecten met slechte wegmarkeringen makkelijker wordt. Dankzij verschillende Park Assists kan de Born zelfstandig inparkeren. Ook beschikbaar zijn onder andere een 360-graden camera, Side Assist voor waarschuwingen in de dode hoek en een Front Light Assist.

De nieuwe CUPRA Born VZ is vanaf het derde kwartaal van 2024 bij Huiskes-Kokkeler te bestellen. De exacte specificaties en prijzen worden dichter bij de marktintroductie bekendgemaakt. Via onderstaande button blijf je op de hoogte over de nieuwe Born VZ.