Hatchback én Sportstourer

CUPRA zet de Leon-serie in vuur en vlam! De 5-deurs hatchback en de Sportstourer zijn nu verkrijgbaar met de krachtige e-HYBRID aandrijflijn met 150 kW/204 pk, die een ongekend rijplezier combineert met maximale efficiëntie. De CUPRA Leon Essential en Business maken elektrische prestaties nu toegankelijker dan ooit, want vanaf slechts € 44.990* is hij al verkrijgbaar. Met zijn sportieve lijnen, opvallende koperen accenten en geavanceerde functies straalt de Leon ontzettend veel dynamiek uit. Stap in en laat u verrassen door het digitale instrumentenpaneel, het touchscreen infotainmentsysteem én de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Het sportstuur benadrukt nog eens extra de sportieve aspiraties van de CUPRA Leon.

cupraleon-3

De boost van elektrificatie

Ervaar het ultieme rijplezier met de Leon! De nieuwe Essential- en Business uitvoeringen combineren een compacte elektromotor met een krachtige 1.4 TSI turbo-benzinemotor voor een ongekende boost. Met een systeemvermogen van maar liefst 150 kW/204 pk schiet de Leon in slechts 7,5 seconden naar de 100 km/u. Dankzij de snelle zestraps DSG-transmissie met dubbele koppeling geniet u van sportieve prestaties. Daarnaast kan de CUPRA Leon e-HYBRID tot wel 61 kilometer** volledig elektrisch rijden op een volle accu. Met een slimme combinatie van de benzinemotor en de elektromotor bereikt de Leon zelfs een maximale actieradius van maar liefst 714 kilometer**. Maak u klaar voor een opwindende en efficiënte rijervaring!

cupraleonsportstourer-5

Bereikbaarder dan ooit

Naast de krachtige 150 kW/204 pk e-HYBRID aandrijflijn heeft de CUPRA Leon al enorm veel luxe aanboord. De Essential variant bezit standaard 18 inch lichtmetalen velgen, een navigatiesysteem met een groot 12 inch touchscreen, draadloze smartphone-koppeling (Android Auto en Apple CarPlay), voorspellende adaptieve cruise control, parkeersensoren achteraan, lichtassistentie en keyless entry & go. En dan moeten de andere uitvoeringen nog komen! De Business uitvoering tilt de luxe naar een hoger niveau met verwarmde stoelen, automatische inparkeerhulp, een handige achteruitrijcamera, draadloze oplaadmogelijkheden voor smartphones, uitstapwaarschuwing en een alarmsysteem. 

cupraleonsportstourer-3

Prijzen en uitvoeringen

De nieuwe CUPRA Leon e-HYBRID Essential is verkrijgbaar vanaf slechts € 44.990*, terwijl de Business versie beschikbaar is vanaf € 47.990*. Voor de extra ruime Sportstourer betaalt u slechts € 1.500 meer per uitvoering.

Wilt u nog meer vermogen? Dan is er nog de CUPRA Leon e-HYBRID VZ Performance en VZ Copper Edition, met een adembenemende 180 kW/245 pk motor! Sportiviteit en efficiëntie in één!

Toelichting

*  Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Vraag naar de voorwaarden.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.