Nieuwe designtaal

CUPRA heeft een nieuwe virtuele sportwagen onthuld genaamd de “DarkRebel”. Dit model verlegt de grenzen van autodesign en performance en straalt ook emotie uit. De DarkRebel is de eerste auto van CUPRA die zijn wereldpremière beleefde in Metahype, CUPRA's eigen wereld binnen de Metaverse, en is het nieuwe expressiemiddel van het design-DNA van CUPRA. Tijdens het CUPRA Impulse-evenement in Berlijn, waar ook de productieversie van de Tavascan debuteerde, werd de wereld verrast door de DarkRebel. Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, verklaarde tijdens het Impulse-evenement in Berlijn dat de DarkRebel de ultieme expressie is van CUPRA’s visie. Bovendien verklaarde hij dat het tijd is om aan de toekomst te denken en de volgende droom te realiseren, na vijf jaar te hebben gebouwd aan het merk CUPRA in de realistische wereld.

ccupra-unveils-the-darkrebel-a-fully-virtual-sports-car-with-unfiltered-cupra-dna-17-hq

Het design

De CUPRA DarkRebel onderscheidt zich door zijn scherpe lijnen en sportieve proporties die typerend zijn voor een sportwagen, maar toch in de vorm van een shooting break. De auto heeft een radicale en scherpe voorkant met een eindeloos lange, pijlvormige motorkap, wat een gevoel van snelheid opwekt. Het passagiersgedeelte is echter naar achteren gepositioneerd, waardoor de proporties van de auto een dynamische auto uitstralen. De driehoekige lichtsignatuur is het nieuwe iconische lichtontwerp van CUPRA (zagen we ook al op de Tavascan) en springt naar voren uit het front van de auto. Vanbinnen voert CUPRA ook drastische veranderingen door.

ccupra-unveils-the-darkrebel-a-fully-virtual-sports-car-with-unfiltered-cupra-dna-14-hq

Spine interieur

Het interieur van de CUPRA DarkRebel is ontworpen met de bestuurder als hoofdpersoon onder het mom van ‘driver focused’ en heeft een radicaal design met een asymmetrische, centrale "Spine" als structurele kern van de auto. Opvallende kenmerken zijn de sportieve kuipstoelen en het futuristische videogame-achtige stuur. Deze videogame-designgedachte zagen we eerder al terugkomen bij de introductie van de CUPRA UrbanRebel en komt ook in de nieuwe Tavascan.

ccupra-unveils-the-darkrebel-a-fully-virtual-sports-car-with-unfiltered-cupra-dna-02-hq

Niet alleen een auto-introductie

CUPRA lanceerde niet alleen de DarkRebel, het Spaanse merk heeft tegelijkertijd een virtueel lab ontworpen, genaamd de "Hyper Configurator". Met deze tool kan iedereen zich helemaal uitleven op het gebied van creativiteit, zonder beperkingen van de fysieke haalbaarheid in de echte wereld. De Hyper Configurator biedt de mogelijkheid om te experimenteren met kleuren, materialen en afwerkingen die voorheen nog niet mogelijk waren. Hierdoor kunt u uw eigen unieke versie van de auto creëren en uiteindelijk het definitieve ontwerp van het fysieke model misschien ook wel beïnvloeden.

cupra darkrebel vierkant 2

De Hyper Configurator Dimensies

Met de Hyper Configurator kunt u specifieke elementen van de auto wijzigen, zoals kleuren, graphics en effecten. Er zijn drie omgevingen beschikbaar waarbinnen de DarkRebel volledig kan worden aangepast om zo een persoonlijke CUPRA DarkRebel te creëren:

  • Exponential square: deze omgeving is geïnspireerd op natuurlijke elementen zoals mineralen en stenen. U kunt hier ruwe texturen en aardse kleuren ervaren.
  • Exponential cube: in deze omgeving kunt u experimenteren met neon, algoritmische bewegingen, parametrische geometrieën en fluorescerend licht.
  • Exponential infinite: dit is de meest futuristische omgeving waarbij de verbinding met de realiteit wordt verbroken. U kunt zich wanen in een dromerig, buitenaards en surrealistisch universum zonder de beperkingen van de fysieke wereld. De omgeving en materiaalkeuzes geven het gevoel dat u zich in een totaal andere dimensie bevindt en dus een volledig gerealiseerde metaverse.
ccupra-unveils-the-darkrebel-a-fully-virtual-sports-car-with-unfiltered-cupra-dna-05-hq

Zelf meewerken aan het nieuwe design

Als u klaar bent met uw configuratie, kunt u een video delen van uw unieke creatie. Met dit 'one-off' design en zijn hoogwaardige technologie is de DarkRebel op alle fronten een onderscheidende sportwagen die een duidelijk statement maakt. Binnenkort zal de fysieke versie van de CUPRA DarkRebel concept worden onthuld, waarbij het definitieve uiterlijk van de auto wordt bepaald door de ingezonden configuraties van gebruikers. Met de Hyper Configurator kunt u dus niet alleen uw eigen unieke versie van de auto creëren, maar ook bijdragen aan het uiteindelijke ontwerp van de fysieke auto.