Elektrische compacte auto

CUPRA heeft tijdens de Automobile Barcelona autoshow de naam onthuld van hun toekomstige elektrische compacte model: de CUPRA Raval. Deze naam is een eerbetoon aan de bruisende wijk Raval in Barcelona. De productie van de CUPRA Raval zal plaatsvinden in de SEAT S.A.-fabriek in Martorell, die wordt omgebouwd voor elektrische auto's. Vanaf 2025 zullen elektrische auto's op basis van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep daar worden geproduceerd. SEAT S.A. is verantwoordelijk voor het Small BEV-cluster van verschillende merken binnen de groep.

cupra-reveals-the-name-of-its-urban-electric-car-at-automobile-barcelona-the-cupra-raval-02-hq

Waarom is er gekozen voor de wijk Raval?

CEO van CUPRA, Wayne Griffiths, heeft met zijn keuze voor de naam Raval zijn nodige beweegredenen gehad: “Raval is één van de meest verrassende wijken van Barcelona en onze toekomstige elektrische compacte auto is naar dit stadsdeel vernoemd omdat hij precies die spirit weerspiegelt.” Dit deed CUPRA destijds met de CUPRA Born, waardoor het merk nu de essentie van Raval onderstreept en de wereld vanuit Barcelona wil blijven inspireren.

cupra-reveals-the-name-of-its-urban-electric-car-at-automobile-barcelona-the-cupra-raval-01-hq

Dé auto voor een nieuwe generatie

De CUPRA Raval is geen gewone auto, het is een pionier voor de volgende generatie met hogere verwachtingen. Deze rebelse, volledig elektrische CUPRA is compact van formaat, maar heeft een uniek karakter en een connectie met de 'GEN Z'. Kortom, een auto die emoties opwekt. Zo beschrijft Griffiths de opwindende CUPRA Raval.

cupra-reveals-the-name-of-its-urban-electric-car-at-automobile-barcelona-the-cupra-raval-05-hq

Publieksdebuut CUPRA Tavascan

Op Automobile Barcelona wordt niet alleen de modelnaam Raval onthuld, maar het is ook de plek waar de CUPRA Tavascan zijn internationale publieksdebuut maakt. Dit is tevens de allereerste volledig elektrische SUV van CUPRA. Bovendien schittert ook de CUPRA DarkRebel op het toneel, een opvallende digitale showauto die onlangs zijn wereldpremière beleefde.

cupra-reveals-the-name-of-its-urban-electric-car-at-automobile-barcelona-the-cupra-raval-03-hq

Recordcijfers in het eerste kwartaal

CUPRA schitterde niet alleen op de autoshow in Barcelona, maar ook op financieel gebied. Het bedrijf behaalde namelijk zijn beste eerste-kwartaalresultaten ooit. In de periode van januari tot en met maart wist CUPRA een record-bedrijfsresultaat van maar liefst 144 miljoen euro te behalen, een verbetering van maar liefst 139 miljoen euro vergeleken met vorig jaar. Ook de omzet steeg aanzienlijk, met maar liefst 48%, en bedroeg 3,6 miljard euro in de eerste drie maanden van dit jaar. Een indrukwekkende prestatie die de concurrentie ongetwijfeld achterlaat in het stof.