Opnieuw van hoog niveau

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de SEAT Ibiza en Arona bij Euro NCAP-veiligheidstests een topscore hebben behaald. Nu hebben de vernieuwde SEAT Ibiza en Arona hun hoge veiligheidsniveau opnieuw bewezen. Zelfs met nog strengere veiligheidscriteria van Euro NCAP zorgden beide modellen er recent opnieuw voor dat de maximale score van vijf sterren zijn behaald. Nu wordt het complete SEAT-gamma geleverd met uitsluitend topcijfers in veiligheid. 

new-seat-ibiza-and-new-seat-arona-02-hq

Belangrijke veiligheids-updates

Voor de passieve- en actieve-veiligheidtechnologieën van de vernieuwde Ibiza en Arona zorgde SEAT voor nieuwe prestaties met nieuwe innovaties, zelfs in de nóg strengere test. De twee modellen hebben in het afgelopen jaar een aantal belangrijke updates gekregen op de al bestaande, omvangrijke standaarduitrusting, zoals: een nieuw ontworpen frontstructuur die anticipeert op de nieuwe, frontale ‘Mobile Progressive Deformable Barrier’ aanrijding, met daarnaast structurele versterkingen voor de bescherming tegen aanrijdingen vanaf de zijkant. De veiligheidssystemen van beide SEAT-modellen zijn daarnaast vernieuwd. Zo kregen de veiligheidsgordels voor de inzittenden voorin een dubbele gordelspanner met achterin een geïntegreerde gordelverklikker. Daarnaast creëerde SEAT recent een nieuwe airbag voor de voorpassagier.

new-seat-ibiza-and-new-seat-arona-03-hq

Nieuwste technologie

Deze Euro NCAP-veiligheidstests weerspiegelen ook de resultaten van een indrukwekkende serie actieve-veiligheidstechnologieën die helpen het risico op een aanrijding te beperken of te voorkomen. De Ibiza en Arona zijn standaard voorzien van nieuwe camera- en Lane Assist-technologie. Daarnaast is de radarsoftware aan boord geoptimaliseerd voor de herkenning van voetgangers en fietsers, waardoor zij nog beter worden beschermd.

SEAT blijft modellen ontwikkelen die topscores noteren in de Euro NCAP-tests, hoe streng ze ook worden. Elke keer blijft het weer een nieuwe uitdaging voor SEAT. De Ibiza en Arona voegen zich met deze hernieuwde 5-sterrenscore bij de rest van de SEAT-modellen, waarbij ze allemaal een topprestatie leveren op het gebied van veiligheid.