Nieuw R&D-centrum voor accu’s SEAT en CUPRA

Het Test Center Energy (TCE) is in gebruik genomen. Dit accu-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van SEAT S.A. word gebruikt om energiesystemen te ontwikkelen en optimaliseren. Bovendien wordt het centrum gebruikt voor het testen van zowel elektrische als plug-in hybridemodellen van CUPRA en SEAT. Het testen voor andere merken van de Volkswagen Groep zal ook in het TCE plaatsvinden.

Future: Fast forward

Het wereldwijde R&D-netwerk van de Volkswagen Groep heeft met het geavanceerde TCE een belangrijke locatie erbij. Naast China en de Verenigde Staten is het TCE het eerste centrum in Europa dat buiten Duitsland is gevestigd. De opening van het TCE geeft aan dat SEAT S.A. volop bezig is met de elektrificatiestrategie van de onderneming, met als doel om de benchmark te zijn in de Spaanse auto-industrie op het gebied van elektrificatie. De opening van het centrum is een belangrijke stap in het elektrificeren van modellen en faciliteiten voor SEAT en CUPRA. Voor dit elektrificatie-investeringsplan is dan ook 5 miljard euro begroot. Future: Fast Forward - de naam van het investeringsplan - is opgesteld om Spanje de marktleider te maken in het ontwikkelen van elektromobiliteit in Europa.

Jaarlijks zullen er tot 6.000 tests worden uitgevoerd in het TCE, zodat de prestaties van accu- en laadsystemen gegarandeerd en gevalideerd kunnen worden. Werner Tietz, Vice-President voor de R&D, beschrijft zelf met mooie woorden: "De start is geweldig nieuws! Niet alleen voor de elektrificatie van onze onderneming, maar ook om onszelf te positioneren als een benchmark in de ontwikkeling van oplossingen voor duurzame elektromobiliteit.”

SEAT S.A. poogt om vanaf 2025 elektrische auto's te produceren in Barcelona, om bijpassend bij de strategie, het aanbod van elektrische auto's te verbreden in verschillende segmenten. 

Geavanceerde technologie om accu's te testen en valideren

In slechts 18 maanden is het nieuwe Test Center Energy neergezet en is goed voor een bezetting van 1.500 vierkante meter. Om het totale bereik van spanningen te genereren die in de auto-industrie wordt gebruikt, beschikt dit centrum over meerdere ruimten inclusief geavanceerde cel-chemietechnologie. Deze uitrusting biedt de medewerkers optimale omstandigheden om de validatie en accumodules te testen. Op dit moment wordt de focus gelegd op de accu's voor het MEB- & MQB-platforms en de opladers die toereikend zijn voor deze accu's.

Bekijk hier de introductievideo
Play

Bekijk hier de introductievideo