De nieuwe SEAT Ateca 2020 (facelift) is onthuld

15 juni 2020

SEAT onthult de Ateca 'nieuwe stijl'

De SEAT Ateca 2020 is een facelift versie van de succesvolle Ateca. De kenmerkende eigenschappen van de vorige versie zijn behouden, maar zowel het uiterlijk als het interieur heeft een nieuw, fris design gekregen. Ook is de vernieuwde Ateca volledig connected en is hij leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen. Lees op de modelpagina alles over de nieuwe SEAT Ateca.

Designevolutie met bestaande kenmerken

Met zijn aangescherpte design en opgewaardeerde interieur heeft de vernieuwde SEAT Ateca nog meer karakter. De nieuwe designtaal is goed zichtbaar met het nieuwe front. De nieuwe, forsere bumpers, standaard Full-LED koplampen, LED achterlichten en dynamische richtingaanwijzers zijn andere uiterlijke highlights.

Volledig connected & SEAT Connect

De SEAT Ateca integreert in-car connectiviteit met de smartphone (bijv. Full-Link) met out-car connectiviteit (SEAT Connect). Hiermee krijgen inzittenden toegang tot een uitgebreid pakket aan online functies en diensten, zoals realtime verkeersinformatie en locaties en prijzen van bijvoorbeeld tankstations en parkeergarages. Stembediening biedt gebruikers de mogelijkheid om het optionele infotainmentsysteem met 9,2 inch scherm met natuurlijke stemcommando's te bedienen. 

Veiligheid en comfort naar een nog hoger level

Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, File Assistent, Dodehoeksensor met uitparkeerassistent en Uitstapwaarschuwing. Met deze geavanceerde en (optionele) rij-assistentiesystemen biedt de Ateca optimale bescherming onder alle omstandigheden, hiermee is hij nu één van de veiligste en meest comfortabele auto's in deze klasse. Ga voor nog meer comfort met (optioneel) een verwarmd stuurwiel en verwarmbare, hittereflecterende voorruit. 

Motorenaanbod

De vernieuwde Ateca biedt de keuze uit drie benzine (TSI) en twee dieselmotoren (TDI). 

BenzinemotorenDieselmotoren
  • 1.0 TSI 81 kW/110 pk, handgeschakeld
  • 1.5 TSI 110 kW/150 pk, handgeschakeld
  • 1.5 TSI 110 kW/150 pk, DSG-automaat
  • 2.0 TSI 140 kW/190 pk, DSG-automaat & 4Drive
  • 2.0 TDI 85 kW/115 pk, handgeschakeld
  • 2.0 TDI 110 kW/150 pk, DSG-automaat

 

Prijzen & uitvoeringen

De SEAT Ateca facelift komt in de reeds bestaande uitvoeringen Reference, Style en FR. De Ateca XPERIENCE is een volledig nieuwe uitvoering met extra robuuste looks en een nadrukkelijk offroadkarakter. De prijzen zijn inmiddels bekend en de nieuwe SEAT Ateca is bestelbaar! De verwachting is dat de Ateca in de tweede week van september in onze showroom te bezichtigen is. Meld u aan en wij houden u op de hoogte.