SEAT Leon verkozen tot 'Best Buy Car of Europe 2021' door AUTOBEST

De SEAT Leon is tijdens de 20e editie van de Gala Awards -georganiseerd door AUTOBEST- verkozen tot 'Best Buy Car of Europe 2021.' Het succesvolle model van SEAT overtuigde de vakjury vooral vanwege zijn combinatie en balans van sportiviteit, connectiviteit, efficiency en geavanceerde veiligheid.

De SEAT Leon ging met zelfvertrouwen naar de Gala Awards in Barcelona. Zo verklaarde Wayne Friffiths, CEO van SEAT en CUPRA: "Het winnen van deze AUTOBEST-award in de categorie ‘Best Buy Car of Europe 2021’ is de best mogelijke erkenning voor het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de beste Leon ooit.”

Na de SEAT Ateca in 2017, is het SEAT binnen vier jaar gelukt om zichzelf een tweede AUTOBEST-award toe te eigenen. 

De benchmark in Europa

De AUTOBEST Award staat bekend als één van de meest prestigieuze autoverkiezingen in Europa. Daarnaast wordt deze Award al jaarlijks uitgereikt sinds 2001 door 32 autojournalisten die gezamenlijk de AUTOBEST-jury vormen. Zij hadden tijdens een finaletest in Oostenrijk de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken alle eigenschappen van de SEAT Leon. Onder andere de recent geïntroduceerde hybride-aandrijflijn.

Bekijk onderstaand de korte video van de prijsuitreiking.

Play