Kopen incl. BTW

€ 29.650,-

Private leasen p/m v.a.

€ 579,-

Nu in onze showroom!

Hij is er: de vierde generatie SEAT Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker achterwerk. De nieuwe Leon  is geen doorsnee auto. Met een breed motorenaanbod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak de dagelijkse rit spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon. 

Een nieuw tijdperk is aangebroken.

De vierde generatie SEAT Leon maakt zowel van binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. 

Veilig rijden is bij ons geen luxe, maar de standaard. De nieuwe SEAT Leon zit vol met allerlei intelligente assistentiesystemen. Geavanceerde slimme technologieën scannen de omgeving en komen zo nodig automatisch in actie. Zo maken ze de nieuwe Leon tot de veiligste SEAT ooit.

content-hero-block-1-features-XL

Het interieur van de nieuwe SEAT Leon is niet alleen modern.

...maar ook voorzien van de nieuwste snufjes. Met het volledig digitale instrumentenpaneel 'Virtual Cockpit' ziet u alles wat u moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kunt u bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Het Ambient Lighting System creëert een boog van licht voor de juiste sfeer én voor meer veiligheid. Welkom in de toekomst.

De nieuwe Leon is bovendien onze eerste SEAT die volledig connected is. Vorm naadloos een verbinding tussen het infotainmentsysteem en uw smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Blijf daarnaast altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo kunt u gebruik maken van realtime informatie en updates uit de cloud.

The Big Four OH! Deals van SEAT

SEAT is dit jaar precies 40 jaar in Nederland! Om dit jubileum groots te vieren, trakteert SEAT op ontzettend veel scherpe acties: zo hebben wij voor u hele voordelige financieringstarieven, scherpe private lease deals, inruilpremies op uw nieuwe SEAT en nog veel meer! Kies uw voordeel op uw favoriete SEAT Leon.

Alle beschikbare uitvoeringen

Onze SEAT Leon voorraad

Over de SEAT Leon

De SEAT Leon kent inmiddels 4 generaties, met de introductie van de 4e en huidige generatie Leon in 2020. De eerste generatie Leon werd in 1999 geïntroduceerd en was de eerste compacte middenklasser van SEAT, welke zowel als vierwiel aangedreven variant als met een versnellingsbak met 6 versnellingen leverbaar was. Ook qua vermogen stond de SEAT Leon direct zijn mannetje: met 180 PK was de Leon in 1999 de meest krachtige SEAT tot dan toe gebouwd. 

2e generatie vanaf 2005

 In 2005 kreeg de SEAT Leon een flinke update. De update was opvallend in het C-segment, met een vernieuwend lijnenspel en achterdeuren waarbij de deurgreep in de C-stijl verwerkt waren. Zo zag de 5-deurs SEAT Leon er uit als een sportieve 3-deurs hatchback. Dit ging ook gepaard met sportieve prestaties, aangezien de SEAT Leon in het World Touring Car Championship (WTCC) zowel meerdere rijders- als contstructeurstitels wist te winnen. 

3e generatie vanaf 2012

De 3e generatie Leon bood wederom een flinke update, en het sportieve karakter werd nog verder versterkt, mede dankzij scherpe lijnvoering. Het is ook de generatie welke tot nu toe het langst op de markt is geweest, van 2012 t/m 2020. Uiteraard is de SEAT Leon in deze periode veelvuldig voorzien van updates, zowel qua interieur als exterieur. Het succes van deze 3e generatie wordt gekenmerkt door het winnen van diverse vergelijkende tests in het segment. De SEAT Leon werd ook voor het eerst leverbaar als SEAT Leon ST, de stationwagon uitvoering welke tot dan toe nog niet eerder op de markt was verschenen. 

4e generatie vanaf 2020

De huidige generatie, waarover u hierboven al veel heeft kunnen lezen. Het betreft een update waarbij de nieuwe SEAT Leon na 8 jaar in een compleet nieuw jasje gegoten wordt, geheel in lijn met de huidige designtaal van SEAT. Naast de update qua uiterlijke vormgeving is met name op technologisch vlak een flinke sprong gemaakt, zowel door de eerste volledig connected SEAT te zijn, als door verbeteringen op het gebied van verlichting en veiligheid. 

Interesse in de nieuwe SEAT Leon

We stellen u graag voor aan de nieuwe Leon. Hij staat nu in onze showroom en is ook beschikbaar voor een uitgebreide proefrit! Plan via onderstaand formulier uw proefrit of stel uw vraag over deze auto.

SEAT Leon ST FR  (5)

Meer ruimte met de SEAT Leon ST

Genieten van hetzelfde comfort en beleving maar meer ruimte nodig? Bekijk de SEAT Leon Sportstourer! Met maximaal 1.600 liter bagageruimte heeft u alle ruimte.